Kuzey Kore o yolu havaya uçurdu: Bağlantı tamamen kesildi!

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında tansiyon tırmanarak artıyor. Kuzey Kore, Güney Kore'yi "düşman devlet" olarak ilan etti ve Güney Kore ile olan karayolu ve demir yolu bağlantılarının bir kısmını havaya uçurdu.

Kuzey Kore, Güney Kore ile tüm kara ve demir yolu bağlantılarını kapattıklarını bildirdi.

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gyeongui ve Donghae yollarının bir bölümünde bağlantının kesildiği kaydedildi.

Kuzey Kore resmi medyası, ülkenin ulusal meclisinin, liderlerinin ulusal bir hedef olarak birleşmeyi bırakma sözü doğrultusunda anayasayı değiştirdiğini doğruladı.

YOLU VURDULAR!

Kuzey Kore basınında yer alan haberlere göre, Kuzey Kore Halk Ordusu (KPA) birliklerinin Güney Kore’ye giden kara ve demir yollarının 60 metrelik bölümünü havaya uçurduğu belirtildi.

Ülke basınındai sınırın Kuzey tarafındaki yol ve demir yolunun 60 metrelik bölümünün, Güney'den "topraklarının aşamalı olarak tamamen ayrılması" kapsamında tamamen kapatıldığı belirtildi.

Kuzey Kore'den yapılan açıklamada "Bu, Güney Kore'yi açıkça düşman devlet olarak tanımlayan Kuzey Kore Anayasası'nın gereklerine uygun olarak alınan kaçınılmaz ve meşru bir önlemdir" ifadeleri kaydedildi.

KUZEY KORE'DEN "ANAYASANIN YENİDEN YAZILMASI ÇAĞRISI"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ocakta Güney Kore'nin "değişmez baş düşman" olarak tanımlanması için anayasanın yeniden yazılması çağrısında bulunmuştu.

Güney Kore ile ABD'yi, askeri tatbikat düzenleyerek ve stratejik varlıklar konuşlandırarak Kore Yarımadası'nı olası savaş bölgesine dönüştürmekle suçlayan Kim, Güney Kore ile yeniden birleşme arayışına girmenin "imkansız" olduğunu vurgulamıştı.

Sonraki Haber