Mansur Yavaş'tan Bahçeli çıkışı: ''Yukarıda ilginç şeyler oluyor''

MHP lideri Bahçeli'nin İmralı'da bulunan PKK lideri Öcalan'a yaptığı 'Meclis çağrısının' yankıları genişlerken; Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan da değerlendirme geldi. Yavaş, ''Geçmişte söylenenlerle şimdiye bakıldığı zaman tavır değişikliğinin sebebini anlamaya çalışıyoruz.'' dedi.

Salı günü partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" diyerek, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a bir kez daha çağrıda bulundu.

''EN İYİ CEVABI TOPLUM VERECEKTİR''

Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’da bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilerin soruları üzerine "Hepimiz şaşkınız. Geçmişte söylenenlerle şimdiye bakıldığı zaman tavır değişikliğinin sebebini anlamaya çalışıyoruz. Buna en iyi cevabı herhalde toplum verecektir’’ dedi.

''GÖRECEĞİZ''

Yavaş, "Son 24 saatte toplumun nabzını tutabildiniz mi" sorusu üzerine de şu ifadeleri kaydetti:

''Onu tutamadım. Herhalde yarın, birgün grup toplantıları bittikten sonra daha iyi değerlendirilecektir. Biz de o zaman daha iyi nabız ölçme imkanı bulacağız. Çünkü bugün Yeni Şafak gazetesi de Sayın Bahçeli'nin yaptığı açıklamaların tersine bir manşet attı. İlginç şeyler oluyor yukarıda. Göreceğiz hep beraber.''

Sonraki Haber