MEB duyurdu! 5 bin sözleşmeli personel alınacak! KPSS-2023/4 tercih kılavuzu yayınlandı! Başvurular nasıl yapılacak? İşte MEB personel alımı 2023 başvuru ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! MEB personel alımı başvuruları başladı. MEB’ten yapılan açıklamada sözleşmeli personel alımı için tercih başvurularının 30 Mart’ta sona ereceği duyuruldu. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl, nereden yapılır? İşte MEB personel alımı 2023 başvuru şartları!

MEB duyurdu! 30 Mart’ta sona erecek. Tercih başvuruları başladı. MEB’ten yapılan açıklamada merkez ve taşra teşkilatına alınacak büro personeli, avukat, mühendis, diyetisyen, hemşire kadroları için başvuru süreci tamamlanıyor. MEB personel alımı için tercihler 24 Mart’ta başlamıştı.

Millî Eğitim Bakanlığınca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 250 büro personeli, 4 avukat; taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 4 bin büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire, 21 avukat olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel istihdam edilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Adaylar tercihlerini, 24-30 Mart tarihleri arasında yapabilecek. Tercih işlemleri, 24 Mart tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 30 Mart tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılacak. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR, HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Yerleştirme ücreti 30,00 TL olarak belirlendi. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklar. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek. Ödeme Yerleri şu şekilde:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve mobil bankacılığı; Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda verilecek. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğrenecekler.

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA NASIL OLACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri ilgili kurum tarafından yapılacak. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacak.

İŞTE ALIM YAPILACAK İLLER!

Sonraki Haber