Meclis ne zaman açılıyor? Meclis gündeminde hangi konular var? Meclis açılış tarihi ve TBMM gündemi!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına ara vermiş, milletvekilleri depremzedelere yardım ve acılarını paylaşmak amacıyla deprem bölgesine gitmişti. Meclis’in açılacağı ve kanun tekliflerinin görüşeceği tarihler merak ediliyor. Peki, Meclis ne zaman açılıyor? Meclis gündeminde hangi konular var? Meclis açılış tarihi ve TBMM gündemi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından TBMM çalışmalarına ara vermiş, milletvekilleri deprem bölgesine gitmişti. Depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekilleri bölgede yer alırken, görüşülecek kanun teklifleri de pek çok kesim tarafından merak ediliyor.

MECLİS NE ZAMAN AÇILIYOR?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı. 

Meclis'in açılışı ile ilgili yeni açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Meclis çalışmalarına verilen aranın 28 Şubat'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem."

MECLİS GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

TBMM Genel Kurulu, 28 Şubat'ta deprem gündemiyle toplanacak. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM Genel Kurulu, 28 Şubat'ta deprem gündemiyle toplanacak. Meclis'te 5 siyasi parti grubunun ortak imzası ile Deprem Araştırma Komisyonu kurulması planlanıyor. Komisyonda depremin tüm yönlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

EYT, Meclis aşaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girecekti. Meclisin, çalışmalarına ara vermesi nedeniyle EYT düzenlemesinde süreç ertelendi.

Sonraki Haber