Mertens’in dirseğinde neden kırmızı kart çıkmadı? TFF Başkanı Ferhat Gündoğdu açıkladı!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, TFF- MHK- Medya zirvesinde konuştu. Gündoğdu, Süper Lig’in 8.haftasında Galatasaray ile Alanyaspor arasında oynanan müsabakada Belçikalı futbolcu Mertens’in neden kırmızı kart görmediğini anlattı.

Trendyol Süper Lig’in 8.haftasında oynanan maçta Galatasaray evinde Alanyaspor’u 1-0 yenmişti. Maçtan çok Galatasaray’ın yıldızı futbolcusu Dries Mertens’in rakibine attığı dirsek sonrası sarı kart görmesi konuşulmuştu. Birçok hakem yorumcusu pozisyonunun kırmızı kart olduğunu ifade ederken pozisyon için sarı kartın yeterli olduğunu ifade edenler de olmuştu.

MERTENS NEDEN KIRMIZI KART GÖRMEDİ?

Bu karar hakkında Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, ilk kez konuştu. Riva’da gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu – Merkez Hakem Kurulu- Medya zirvesinde konuşan MHK Başkanı Gündoğdu, “MHK’nin genel görüşü şu oldu: Pozisyon sınırda yani hakem diliyle borderline. VAR müdahalesi olmaması doğru. Bu yüzden o hakeme bir sonraki hafta görev verdik. Kamuoyunda sarı veya kırmızı görüşleri vardı. UEFA’dan örneklere baktık, daha sert pozisyonlar vardı” ifadelerini kullandı.

"VAR MÜDAHALESİ AVRUPA'YA GÖRE YÜZDE 25 FAZLA, BİZ DE RAHATSIZIZ"

MHK Başkanı Gündoğdu, VAR müdahaleleri hakkında şunları söyledi:

"Bizdeki VAR müdahalesi Avrupa’ya göre yüzde 25 fazla. Bundan biz de rahatsızız. Hakemler hata yapma baskısından hem fazla müdahale yapıyor hem süreleri bu yüzden uzuyor. ‘Aman bir şeyi kaçırmayalım’ baskısıyla her görüntüyü inceliyorlar. Ayrıca görüntü açıları, kalitesiyle ilgili yayıncı kuruluş ile görüşeceğiz. "

Sonraki Haber