Meteoroloji'den bir çok için sağanak uyarısı geldi! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyredecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahmin raporunu paylaştı. Birçok il için gök gürültülü sağanak yağmur uyarısında bulunan yetkililer, bazı iller içinse hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Birçok ilde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken birçok il içinse gök gürültülü sağanak yağış görünüyor. Yetkililer tarafından yayınlanan 5 günlük hava tahminine göre de hafta sonu Marmara'da yağış bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ekim'e ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri, Aydın'ın kıyıları, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun'un iç kesimleri, Adana'nın kuzey çevreleri ve Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre, cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise İstanbul'da yağış gözükmese de birçok il için sağanak uyarısı bulunuyor.

Sonraki Haber