Meteoroloji'den Ege'ye kritik uyarı! Sabah ve gece saatlerine dikkat

Meteoroloji'den Ege Bölgesi'ne kritik uyarı geldi. Özellikle sabah ve gece saatlerine dikkat çeken yetkililer, sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde pus ve yer yer sis beklendiğini ifade etti. Şiddetli rüzgar beklentisinin de yüksek olduğunu ifade eden yetkililer olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'den Ege için saatli uyarı. Özellikle sabah erken saatler için uyarı veren yetkililer Ege Bölgesi'nin kuzey ve iç kısımlarında etkili olması beklenen yoğun sise karşı vatandaşlarımızı uyardı. 

EGE BÖLGESİ İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, , İstanbul, Sinop ve Artvin çevreleri, Kastamonu'nun kuzey ilçeleri, Çanakkale'nin doğusu, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının 1-3 derece artması beklenmektedir.

RÜZGAR

Kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı sel, su, baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sonraki Haber