MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'den tv100'de açıklamalar! Bahçeli'nin Öcalan çıkışı hakkında ne dedi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tv100 ekranlarında Hande Aydemir'in konuğu oldu. İzzet Ulvi Yönter gündeme dair soruları yanıtladı. DEM ile tokalaşma konusunda açıklama yapan İzzet Ulvi Yönter, "Uzatılan el Türkiye partisi olun mesajıdır.Terörü reddedin mesajıdır." dedi. Yönter ayrıca, Bahçeli'nin Öcalan hakkındaki değerlendirmesi, onu muhatap aldığını göstermez. Biz PKK terör örgütünü muhatap almayız" açıklamasında bulundu.

This browser does not support the video element.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tv100 ekranlarında açıklamalarda bulunuyor.

İzzet Ulvi Yönter'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: 

"ÖZGÜR BEY KENDİ İŞİNE BAKSIN" 

Bizim Özgür Beyden duyacağımız, öğreneceğimiz bir şey yok. Özgür Bey kendi işine baksın. Yeter ki gölge etmesin. Türkiye’nin önüne geçmesin. Engel olmasın. Türkiye’ye karşı muhalefet etmesin. İç ve dış işgal cephesinin yanında hizalanmasın.

"ANADOLU COĞRAFYASI RİSK ALTINDA”

Batımızdan doğumuza kadar coğrafyalar ve koordinatlar yeni baştan çizilmenin eşiğinde. Kaos gün geçtikçe derinleşiyor. Toplu katliam ve soykırım suçu işleyen bir terör devleti karşımızda.Biz kaotik yapıyı takip ediyoruz. Ege’ye bakın, sürekli tahrik var.Türkiye’ye parmak parmak sallıyorlar.

Nil’den Fırat’a kadar vaad edilmiş topraklar hezeyanıyla siyasetini ve stratejisini belirliyor. Lübnan’dan sonra Suriye işgali ve ardından Anadolu’ya dayanırsa ne yapacağız?Siyonist barbarlık Anadolu’ya geldiğinde birbirimizle mi uğraşacağız?

DEM İLE TOKALAŞMA

DEM'e uzatılan el iyi niyetli bir eldir. Türkiye partisi olun mesajıdır.Terörü reddedin mesajıdır.Ya siyaset ya silah bunun ortası yok.Hem siyaset yapacaksınız hem sırtınızı dağa yaslayacaksınız. Böyle bir şey yok. DEM İmralı ile Kandil arasına sıkışmış. Eğer iradesi  varsa ikisini de reddetsin.Devlet terörle müzakare etmez, mücadele eder.

Kürt kardeşlerimiz oyunu gördü.13 Ekim'de DEM kanunsuz bir miting yapmak istedi. Aralarında marjinal tipler, ortamı provoke etmeye çalıştı. Ancak oyun bozuldu. Onların bekledikleri gerilimli ortam ters tepti. Diyarbakırlı vatandaşlarımız cesur ve milli bir duruş gösterdiler.

Biz PKK terör örgütünü muhatap almayız. Genel Başkanımızın değerlendirmesi O'nu (Öcalan) muhatap aldığını göstermez.

Cumhur İttifakı'nın duruşu birilerini rahatsız ediyor. Bunların kumandası burada değil, dışarıda. Bunlar kurşun askere dönmüşler.

İLK 4 MADDE TARTIŞMASI

Devletin 3 unsuru vardır. Ülkesi , milleti, egemenliği  bunlardan birisi olmadan devlet ortaya çıkmaz.Devletin ülkesi olmaz ifadesi tepeden tırnağa gayri meşru bir ifadedir. Ülke demek vatan demektir. Devletin de milleti vardır. 

İlk 4 madde Mustafa Kemal Atatürk'tür. Türk milletinin varlığı ve kimliğidir. Biz yeni anayasanın milletimize kazandırılmasını istiyoruz.Sürekli eleştirilen bir anayasa ile ilerlememiz mümkün değil. Bu anayasa darbe anayasasıdır, darbe kokuyor, cunta kokuyor, Kenan Evren kokuyor. 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? 

Devlet Bahçeli dün gerçekleşen grup toplantısında teröristbaşı Öcalan'a yönelik, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin" ifadelerini kullanmıştı. 

Bahçeli, "Devlet terör örgütüyle pazarlığa tutuşmaz. Sonuna kadar kıran kırana mücadele eder." açıklamasını yapmıştı. 

Sonraki Haber