MİT'ten Suriye ve Irak’ta nokta operasyon: PKK hedefleri tek tek vuruldu!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'ya yönelik nokta operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Ankara’da, Türk Havacılık Uzay Sanayi Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK hedefleri tek tek vuruldu. Öte yandan, operasyonların aralıksız devam edeceği bildirildi.

MİT, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. 

MİT'TEN NOKTA OPERASYON!

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, söz konusu operasyonlarda Suriye’de ve Irak’ta PKK/YPG kontrolünde örgüte ait sözde askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, lojistik ve mühimmat deposu gibi çok sayıda stratejik nokta hedef alındı. Terör örgütü PKK/YPG’ye karşı planlanan hedefe ulaşılıncaya kadar operasyonların aralıksız devam edeceği kaydedildi.

PKK HEDEFLERİ İMHA EDİLDİ!

Yapılan açıklama ise şöyle: 

PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim 2024’de hava harekâtı icra edilmiş, teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir.

Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Sonraki Haber