Mourinho, Fenerbahçe'nin oyununa sonunda dokundu

Sevgili okurlar, Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3.hafta maçında Manchester United ile karşılaştı. Teknik direktör Jose Mourinho zorunlu olarak kadroda değişikliğe gitti. Oosterwolde yerine Mert Müldür sol beke geçti, sağ beke Osayi, sol kanada Maximin geçerken en ileri uçta En- Nesyri’yi gördük.

İLK YARIDAKİ OYUN TATMİN ETTİ

Fenerbahçe iyi başladığı maçta geçiş oyununda hızlı gelişen Manchester United’ın atağına engel olamadı ve Eriksen’in temiz vuruşuyla konuk ekip 1-0 öne geçti. Daha sonra risk alarak Fenerbahçe oyunu Manchester United yarı alanına yıktı. Önce Tadic kaçırdı, sonra kariyerinde skandal hatalar yaparak goller yiyen Onana, devleşip En- Nesyri’nin iki kafa vuruşunda topu kurtardı.

Özellikle sağ kanatta Osayi Samuel iyi mücadele ederek takımın ataklarını hızlandırırken sol kanada yakın oynayan Szymanski atakların başlangıcında aktif rol aldı ve toparlanma emareleri gösterdi.

EN- NESYRI EN İYİ ÖZELLİĞİNİ KULLANDI

Aranan gol ikinci yarının başında 49.dakikada En- Nesyri ile geldi. Maçın iyilerinden Saint- Maximin müthiş bir orta kesince Faslı golcü en iyi işi yapıp topu ağlarla buluşturdu. Artık Dzeko yerine En- Nesyri ilk 11'de yer almalı, o oynadıkça Fenerbahçe çok daha iyi olacaktır.

65.DAKİKAYA KADAR OYUN İYİYDİ

65.dakikaya kadar Fenerbahçe maçın hakimi olarak birçok maça göre oyun olarak iyi performans sergiledi. Ancak Osayi’nin çıkışı ve fiziksel olarak düşüş ile Mourinho’nun gördüğü kırmızı kart sonrası United, Fenerbahçe oyunun hakimiyetini kaybetti. Maçın 1-1 tamamlanması Fenerbahçe açısından iyi oldu. Zorlu bir rakibe karşı üstün oynanan maçın kaybedilmesi Samsunspor maçı sonrası takımı daha da geriye götürebilirdi.

FRED TOPARLANMALI

Maçta performans olarak en kötü isimlerden biriydi. Brezilyalı yıldız eski halini mumla aratıyor. Özellikle Manchester United’ın attığı golde topu kaptırması ve maçı 16 top kaybı tamamlayıp 8 ikili mücadeleden sadece 3’ünü kazanması Fred’in geriye gittiğini gösteriyor. Mourinho, Fred için adımlar atmalı.

MOURINHO OYUNA DOKUNMUŞ

Mourinho’yu bu köşede eleştirdim. Manchester United maçındaki oyunu beğendim. Bu oyunu son olarak Lille maçında görmüştüm. Mourinho, bu şekilde futbol oynatırsa gazeteleri okumasına, yorumcuları dinlemesine (!)  gerek yok. Zaten kimse de iyi oynayan takıma bir şey demez. Bakalım ilerleyen günler bizlere neler gösterecek…