Nadir canlının son kalesi orası! Doğada son birkaç tane kalınca hepsini toplayıp bir yere koydular. Ormanın ortasından geçen 53 kilometrelik çitle ayırdılar

Minik dizginli tırnak kuyruklu canlının 30 yıldır neslinin tükendiğine inanılıyordu, ancak 1970'lerde Queensland ulusal parkında kalan bir popülasyon yeniden keşfedildikten sonra koruma altına alındı. Ancak ormanda tilki, tavşan ve yırtıcı kedilerinden saldırısından korunamadı. Bu sebeple toplanan 20 nadir canlı, son kalelerinde yaşıyorlar. Ormanın ortasından geçen 53 kilometrelik çitle ayrılan canlılar, vahşi hayvanlardan uzak tutulmaya çalışıyor.

30 yıl boyunca nesli tükendiği sanılan canlı, 1970 yılında yeniden keşfedilmesinin ardından koruma altına alınmıştı. Popülasyonları ciddi tehlike altında olan canlıları gelecek nesillere aktarmak için son çare bir bölgeya toplandılar. Yalnızca 12 kişinin yaşadığı küçük bir taşra kasabasının kenarlarında, 53 km'lik devasa bir çit ile onları korumak istiyorlar. Çünkü nadir bir keseli hayvan, vahşi kediler ve tilkiler tarafından kolay bir av olarak biliniyor.