Narin cinayetinde yeni gelişme! İlk duruşma tarihi belli oldu

Narin Güran cinayeti soruşturmasında iddianame kabul edildi. İlk duruşma 7 Kasım'da görülecek.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde, üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cansız bedeni bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede tutuklu sanıklar aracında Narin’e ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında hazırlanan iddianamede şüphelilerin HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre olay anında aynı evde olduğunun tespit edildiği belirtilerek, ‘iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Narin Güran cinayeti soruşturmasında iddianame kabul edildi. Sanıklar 7 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Sonraki Haber