Narin Güran'ın katledildiği olayda yeni gelişmeyi tv100 muhabiri açıkladı: ''30 dakika kalmış''

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 21 Ağustos’ta Diyarbakır’da kaybolan ve cansız bedeni 8 Eylül’de bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamedeki Salim Güran ile ilgili yeni bir delili paylaşan tv100 muhabiri Canan Altıntaş, Salim Güran’ın Narin’in cesedinin bulunduğu Eğertutmaz deresine olay akşamı gittiğinin belirlendiğini aktardı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevlisi üç savcı tarafından hazırlanan 14 sayfalık Narin Güran iddianamesi tamamlandı. 

YAKLAŞIK 30 DK KALDIĞI TESPİT EDİLDİ

İlk duruşma 7 Kasım'da görülecek iken; iddianamedeki şoke eden detayı tv100 muhabiri Canan Altıntaş şu ifadelerle açıkladı:

''Şu anda elde edilen delilerle Nevzat Bahtiyar’ın cansız bedeni alması, götürmesi ve Eğertutmaz deresine götürmesi zaten keşif çalışmalarında da örtüştü. Ancak iddianame de yeni bir iddia var. Salim Güran’ın o gece saat 22.00 civarlarında Eğertutmaz deresinin yanına gittiği ve orada yaklaşık 30 dk kaldığı söyleniyor. O dönemde Salim Güran Eğertutmaz deresine çok sık gidip geliyordu. Jandarma dere civarına çok sık giden Salim Güran’a ‘neden buraya gittiğini’ sorduğunda Güran ‘’Birini gördüm çalıların arasında, belki Narin’i biri alıp burada saklıyordur’’ diyordu. Aslında görgü tanıklarının ifadesiyle her yakalandığında bu cevapları veriyordu. Her soruya bir cevabı vardı.''

BU YÖNDE BİR ŞİKAYET OLMAMIŞ!

Öte yandan soruşturma ile ilgili bir detaya da dikkat çeken Altıntaş ''Bugüne kadar Narin Güran ile alakalı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk kuvvetlerine kayıp başvurusu dışında bir şikayette bulunulmadı. Yani ‘bu çocuk öldürüldü, katilinin bulunmasını istiyoruz, şu kişilerden şikayetçiyiz’ diye aileden bir şikayet gelmedi. Sadece abi Diyarbakır Barosuna müracaat etti, ‘kız kardeşimin katillerinin bulunmasını istiyorum’ diye. Ancak babanın özellikle böyle bir şikayeti yok.'' dedi.

Sonraki Haber