"Neden istifa etmediniz?" sorusuna yanıt verdi! Aday olduğu için pişman mı? Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurultay açıklaması geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir yayında "Seçim gecesi 'İstifa ediyorum diyebilirdiniz', demediniz. 12 gün boyunca seçmenleri yalnız bıraktınız. Niçin bunu yaptınız?" sorusuna "Beklediğimiz olmadı. Siz de beklediğimizi olmamasını bizim üzerimde bir üzüntüye yol açtığını kabul edersiniz. CHP sıradan bir parti değil. CHP, kökleri Kuvayi Milliye uzanan bir partidir. En zor sınavları verenler CHP Genel Başkanları'dır ve asla geri adım atmamışlardır." yanıtını verdi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından ilk kez katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Seçim gecesi 'İstifa ediyorum diyebilirdiniz', demediniz. 12 gün boyunca seçmenleri yalnız bıraktınız. Niçin bunu yaptınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"PİŞMANLIK DUYMUYORUM"
Bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan pişmanlık duymuyorum. Türk siyasetinde önemli bir aşama kaydettik. Demokrasiyi destekleyenleri yan yana getirdik. Unutuldu, konuşulmuyor. İktidar olduğumuzda ne yapacağımızı konuştuk, bir mutabakat hazırladık. Toplumun her kesimi ile diyalog kurduk. Biz kazanacağımıza inanıyorduk.

"CHP ASLA GERİ ADIM ATMAMIŞTIR"
Altı lider ve iki büyükşehir belediye başkanı ile birlikte alanlara çıktık. Medyada kazanacağımıza inandı. Beklediğimiz olmadı. Siz de beklediğimizi olmamasını bizim üzerimde bir üzüntüye yol açtığını kabul edersiniz. CHP sıradan bir parti değil. CHP, kökleri Kuvayi Milliye uzanan bir partidir. En zor sınavları verenler CHP Genel Başkanları'dır ve asla geri adım atmamışlardır.

"YETKİYİ PARTİLİLERİMİZE BIRAKTIK"
O akşam oturup konuştuk. Nasıl bir yol yöntem izleyelim diye? Önce PM ve MYK'yı topladık. Grubumuzu topladık. Sonrada oturduk şu karara vardık: Eleştirileri aldık, baktık. Kurultay kararını aldık. Yetkiyi yine partililerimize bıraktık. Kurultay yerel seçimlerden önce. Benim düşüncem yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması.

"BEN 'ADAYIM' DEMEM"
Bu bir demokrasi yarışıdır. Toplumdaki kutuplaşmayı törpüledik. Sorunların çözümü için öncülük ettik. Bundan sonraki süreçte bayrağı teslim alanlar elbette daha ileriye taşıyacaktır. İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek her kes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok… CHP’de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık. Aday olup olmamanın hiçbir önemi yok. Ben 'Adayım' demem. Partimizin kurumsal kimliği var. Bu seçim genel başkanın da seçileceği bir kurultay.

"İMAMOĞLU ADAY OLABİLİR"
Siyasetin temeline aykırıdır bu. Şu anlama gelmesin, siyaset yapmasın anlamına gelmiyor. Öncelik budur. İstanbullu, Ankaralı seni seçti, buralara hizmet edin diye. İşin doğası gereği kuralı da budur. Sadece orada kalın hiçbir iş yapmayın olmaz. Genel siyasetin içinde de yer alabilirler. Ben CHP Genel Başkanı olarak İstanbul Büyükşehir'in ne olması gerektiğini düşünmek zorundayım. Yeni bir CHP'li tarafından yönetilmesi gerekir. Şu anda CHP'li tarafından yönetilmezse bu bizim için ciddi bir sorun olur. Kazandığımız bir Büyükşehir Belediyesi'ni başka bir partiye neden verelim? İmamoğlu aday olabilir. Arkadaşlar olabilirler, neden oluyorsunuz demem. Ben İstanbul sorununun çözülmesini isterim. 

Sonraki Haber