Öğrencilere müjde verildi! Sömestr tatili 1 ay mı oluyor? Haber gerçek mi?

Türkiye’de MEB takviminde göre 1 haftalık ara tatil uygulanıyordu. Ancak Avrupa’da Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı bazı ülkelerde uygulanmaya başlanacak yeni modelde 1 aylık sömestr tatili planlanması heyecan yarattı. Peki sömestr tatili gerçekten de 1 ay mı oluyor? İşte cevabı…

Türkiye’de geçtiğimiz yıllara kadar tek bir ara tatil uygulanıyordu ve bu ara tatilin süresi 15 gün olarak belirlenmişti. Ancak yıllar içerisindeki değişimin ardından 1 haftalık tatiller uygulanmaya başlandı. İşte bu tatillerin değişeceğine yönelik gelişme, öğrenciler de heyecan yarattı. Öğrenciler, yeni uygulama ile birlikte sömestr tatilinin gerçekten de 1 aya çıkıp çıkmayacağını merak etmeye başladı. İşte sömestr tatilinin artırılacağı gelişmesi hakkındaki tüm detaylar…

15 günlük ara tatil öncesi MEB'in de duyurularına göre Türkiye'deki tüm okullarda birer haftalık ara tatil uygulanıyor. Bu tatil planlaması yeni eğitim öğretim yılında MEB'in takviminde de yayınlandı.

SÖMESTR TATİLİ NEDEN 1 AY OLDU?

Halihazırda sömestr tatili öncesi birer hafta olmak üzere toplamda 2 hafta tatil yapılıyor. Bu sistem Avrupa'da da uygulanıyor. Ancak bazı Avrupa ülkeleri bu sistemde değişikliğe gidiyor.

Rol model olarak aralarında Türkiye'nin de yer alacağı söz konusu olan birçok ülke aralıklarla uygulanan toplamda 2 haftalık tatilden vazgeçerek bu iki haftalık tatili sömestr tatiline dahil etmeye hazırlanıyor. Böylece 15 günlük sömestr tatili bir aya uzuyor.

SÖMESTR TATİLİ GERÇEKTEN 1 AY MI OLUYOR?

Bu sistemin uygulamasındaki en büyük etken ise kış tatilinin öne çıkarılması ve turizmin canlandırılması olarak görülüyor. 

Benzer bir uygulama Türkiye'de de uygulanmaya hazırlanıyor. Çünkü Avrupa'da uygulanan birer haftalık toplam 2 hafta olan ara tatil Avrupa baz alınarak Türkiye'de uygulanmıştı. 

Bazı Avrupa ülkelerinin 15 günlük sömestr tatilinin 1 aya çıkarılması uygulamasının Türkiye'de de uygulanmasının önünü açıyor.  Ayrıca turizmin canlandırılması açısından da büyük bir rol oynuyor. 

Sonraki Haber