Öğretmenler Erasmus'u bitirdi! Daha iyi eğitim verebilmek için yeniden eğitim aldılar

Öğretmenlerin daha iyi bir eğitim verebilmek için yurt dışında eğitim aldı. Erasmus öğretmen eğitimi programında pilot okullar arasında bulunan Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, proje kapsamında verilen eğitimleri tv100'e anlattı.

This browser does not support the video element.

Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Edebi-ha-yat haftası başladı. Geleneksel hale gelen haftada öğrenciler şiir okudu.

Okul Müdürü Hüseyin Altıparmak 9 yıldır edebiyat haftasının geleneksel hale geldiğini söyledi. Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Altıparmak: “Okulumuz kurulduğundan beri 9 yıl geçti. Bu sene 9. programımız ve geleneksel hale getirdik. Ve 9 yıldır okulumuzda edebiyat programı günleri yapıyoruz”

Ayrıca okulda öğrenciler ve öğretmenler için Erasmus programı da yapılıyor . Öğretmenler kapsayıcı eğitim için yurt dışında eğitim görüyor.

Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Altıparmak: “Üçüncü projemiz ise öğretmen eğitimi projesi. T.E.A.M.I. isminde. Partnerlerimiz var çeşitli ülkelerden. Bunlarla beraber öğretmen eğitimi kapsayıcı eğitimi diye söylediğimiz eğitim programımızı devam ettiriyoruz. Öğretmenlerimizle birlikte Litvanya’ya gittik.”

Proje kapsamında her ülkeden 10’ar öğretmen seçildi. Öğretmenlere Litvanya’daki Kanvas Üniversitesi’nde eğitim verildi. İngilizce Öğretmeni Nuran Bek: “Konumuz öğretmen eğitimi ama esasen öğrencilere yansıtacağımız bir eğitim. Sosyal duygusal öğrenmeyle alakalı bir eğitim. Esas amaç da bu eğitimlerin ülke bazında eğitim politikaları üreten bakanlara, üretenlere, eğitim politikası yapıcılara ulaştırmak ve zincir olarak uluslararası bir etki yaratmak.”

ÖĞRETMENLERE FARKINDALIK VE DUYGUSAL ZEKANIN ÖNEMİ ANLATILDI

İngilizce Öğretmeni Songül Özer: “Aldığımız eğitimlerde öğretmenlerimiz 5N1K sorularını soracak ama bunu içinde kesinlikle neden sorusu sorulmayacak. Çünkü yargılama ve öğrenciye tavsiye advice yok. Onun dışında mindfulness yani farklındalık. Bu farkındalık artık Avrupa ülkelerinde eğitimde kullanılmaya başlandı. Bizde de artık kullanmaya başladık.”