Ömer Halisdemir'in filmi geliyor

Daha önce Ayla, Müslüm, Çiçero ve Naim filmlerine imza atan ünlü yapımcı Mustafa Uslu, bu kez de Türkiye'nin 15 Temmuz kahramanlarından olan Ömer Halisdemir'in hayatını film yapıyor.

Ayla, Müslüm, Çiçero ve Naim filmleri büyük ses getiren Dijital Sanatlar'in patronu Mustafa Uslu yine çok konuşulacak bir filme imza atmaya hazırlanıyor. Uslu bu kez Ömer Halisdemir'in filmini çekiyor.

Yasin Uslu'nun yöneteceği, Pınar Aksakallı ile Mert Dikmen'in ise yazdığı "Adım Ömer Halisdemir" adlı filmde Ömer Halisdemir'i kimin canlandıracağı ise henüz belli olmadı.

Önümüzdeki günlerde çekimleri başlayacak olan filmde ayrıca Çağdaş Onur Öztürk, Ahmet Saraçoğlu ve Polat Bilgin'in de rol alacağı konuşuluyor.

Film için ilk olarak Murat Ünalmış'ın adı geçmiş ancak Ünalmış "Bir Zamanlar Çukurova"nın çekimleriyle çakıştıği için filmde rol alamamıştı.

Ömer Halisdemir kimdir?

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yaptı. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan'da görev yapmıştı.

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir

15 Temmuz 2016'da darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığına girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine göğsünden vurarak öldürdü. Bunun üzerine Semih Terzi'nin korumalarından Binbaşı Fatih Şahin ve Üsteğmen Mihrali Atmaca da otuz kurşunla Halisdemir'in hayatına son verdi. Daha sonra ise darbe yanlısı astsubaylar Nedim Şahin ve Gökmen Ata ölü ele geçirilmiş; otuz altısı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır.

24 Ağustos 2016'da başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı askerler ise üniformalarına "Şehit Ömer Halisdemir" yazan apoletler takmıştır.

Ömer Halisdemir hatırası

Halisdemir'in vurulduğu nokta özel bir kaplama ile koruma altına alınarak çiçeklerle süslendi. Dursun Ali Erzincanlı, Halisdemir'in öldürülmesi sonrasında kendisine atfen "30 Kuş" adlı bir şiir yazdı ve bu şiire bir klip çekildi. Ömer Halisdemir'i anlatan "30 Kuş" adlı şiirle aynı isme sahip bir kısa bir film de yapıldı. Ağustos 2016'da Toroslar, Mersin'deki Şehitler Parkı'na kaide ve gövde uzunluğunun toplamı 4.60 metre olan bir heykeli dikildi. Daha sonra Türkiye'deki birçok meydan, cadde, okul ve öğrenci yurdu gibi yerlere kendisinin adı verildi. Ayrıca Niğde'de kendisi için bir hatıra ormanı da oluşturulmuş ve şehirdeki üniversiteye de adı verilmiştir.

Sonraki Haber