Ormanın içerisinde 5 bin yıldan beri duruyormuş... Derinliklere giren insan onu ilk defa karşısında gördü. Herkes görmeli diyerek fotoğraf çektiler

Güney Amerika ülkesi Şili'deki bir ormanda dünyanın en yaşlı ağacı olduğu tahmin edilen bir ağaç tespit edildi. Ağacın yaşının ilk belirlemelere göre 5 bin olduğu tahmin ediliyor. Dünyadaki insanlık bu ağacı ilk defa gördü. Ağaçla ilgili inceleme çalışmaları da hemen başlatıldı.

İnsanoğlu, her geçen gün dünya üzerinde yeni keşiflerde bulunmaya devam ediyor. Son keşif haberi ise Güney Amerika ülkesi Şili'deki bir ormandan geldi. 

İNSANLAR İLK DEFA GÖRDÜ

Ormanın derinliklerine giren insanlar, ormanın içerisinde ilk defa gördükleri bir ağaçla karşılaştı. Ancak bu sıradan bir ağaç değildi. Ağacın tam 5 bin yıldan bu yana aynı yerde durduğu tahmin ediliyor. 

FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ, İNCELENECEK

Haberin Devamı

Araştırmacılar tarafından dünyadaki diğer insanlara gösterilmek üzere hemen ağacın fotoğrafı çekildi. Ağacın yaşının 5 bin olduğu tahmin ediliyor ancak daha da eski olabilir. İşte bu nedenle ağacın yaşını belirlemek için tespit çalışması gerçekleştirilecek.

Konuya ilgi duıyan herkes de ağaçla ilgili çalışmaların nasıl sonuçlanacağını merak etmeye başladı. 

İşte o ağaç: 

Sonraki Haber