Ortadoğu'da zarlar atıldı! Bölgedeki kanlı rekabet tavla mücadelesinden farksız

Ortadoğu'da güç mücadelesi devam ediyor; Gazze Savaşı ve İsrail-İran-Hizbullah çatışması, bu mücadelenin yansımaları olarak öne çıkıyor. Bölgedeki gelişmeler adeta bir tavla oyununu andırıyor; taraflar hamle üstüne hamle yaparken, bu bitmeyen mücadeleler yeni trajedilere ve insanlık dramlarına zemin hazırlıyor.

This browser does not support the video element.

Ortadoğu'da gerginlik sürüyor, bölgede kan ve gözyaşı dinmiyor. tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç ve kameraman Erbay Yılmaz ateş hattındaki gelişmeleri anbean takip ediyor.

BÖLGEDEKİ KANLI REKABET TAVLA MÜCADELESİNDEN FARKSIZ
Koç "Zarlar atılıyor, planlar yapılıyor, pullar hareket ettiriliyor. Strateji ve hedefler belirleniyor. Tabi bu arada yeni kapılar alınıyor. Ortadoğu'da bu günlerde yeni bir oyun oynanıyor. Bu oyunun bir tarafında Amerika ve İsrail, diğer tarafında Araplar ve İran var. Ortadoğu'daki bu sıcak gelişmeleri Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta izliyoruz. Dünyanın bu sorunlu bölgesinde bundan sonra neler yaşanacağını, Türkiye'nin bu denklemin nerede yer almaya çalıştığını anlamaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de tüm Ortadoğunun oynadığı bir oyundan yararlanacağız. İlk olarak İran'da oynanmaya başlamış ardından da tüm dünyaya yayılmış. Evet bildiniz o oyunun adı tavla... Çünkü tavla bu coğrafyada yapılan ayak oyunlarının güç mücadelesinin ve siyasi manevranın da bir özeti aslında...  Amerika Birleşik Devletleri Gazze'de ateşkes istiyor. Bunun İran'ın İsrail'e yapacağı misillemenin de önüne geçeceğini düşünüyor ama diğer tarafa baktığımızda İran, Hizbullah ve Hamas ise İsrail'den intikam almaya kararlı görünüyor. " dedi. 

ABD, bir yandan ateşkes çağrısı yaparken diğer yandan İsrail'e destek vererek ikircikli bir tavır sergiliyor. Doha'daki Katar müzakereleri sonuçsuz kaldı; görüşmeler bu hafta da sürecek.


Sonraki Haber