Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? Oruçta ağız kokusu için ne yapmalı? Oruçta nefesinizi ferah tutmak için kanıtlanmış 6 ipucu!

Oruç ile birlikte pek çok kişinin en büyük şikayeti uzun ve bütün gün süren ağız kokusudur. Oruç tutarken ağız kokusunun ortaya çıkmasının pek çok nedeni bulunuyor. En yaygın nedenler de ağız kuruluğu, mide problemleri, yeterince su tüketmemek ve kokuya neden olan yiyeceklerdir. Peki, Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? Oruçta ağız kokusu için ne yapmalı? Mideden gelen ağız kokusu nasıl önlenir? İşte Oruçta nefesinizi ferah tutmak için kanıtlanmış 6 ipucu!

Ramazan ayı ile birlikte uzun açlık süresi pek çok kişide bazı semptomlara neden olabiliyor. Özellikle ağız kokusu oruç tutmanın vücutta ortaya çıkardığı yan etkiler arasında geliyor. Ağız kokusu mide sorunlarının işareti olabileceği gibi tüketilen besinler ve su içmemek gibi bazı durumlar sonunda da ortaya çıkabilir. Oruç, vücudun yağları parçalamaya başladığında ürettiği kimyasalların salınmasına neden olarak kötü bir koku üretirler. Diğer yandan ağız kokusu dehidrasyon yani susuzluğun ve yeterinde su tüketmemenin bir sonucu da olabilir. Oruç tutmak tükürük üretimini azalttığı için ağız kokusuna yol açabilir.

ORUÇTA NEFESİNİZİ FERAH TUTMAK İÇİN KANITLANMIŞ 5 İPUCU!

- Oruç süresince diş ve diş eti bakımını ihmal etmeyin. Yemeklerden en az 30 dakika sonra dişlerinizi fırçalayın, böylece ağzınızdaki doğal bakterilerin yemeği sindirme şansı olur.

- Bol bol su için ve yemekten sonra 30 saniye ağzınızı su ile çalkalayın.

- Diş ipi kullanın

- Dil temizleyici mutlaka kullanın.

- Gargara ile ağzınızı çalkalayın

- Yediğiniz yiyeceklere dikkat edin ve soğan, sarımsak gibi kötü üreten yiyecekleri daha az tüketin.

Sonraki Haber