Osmaniye'de korkutan deprem! Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay da sallandı: AFAD'dan açıklama geldi

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'da da hissedildi. Depremin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralanma ve can kaybı olmadığını bildirdi. Koca sadece 8 kişinin psikolojik olarak etkilendiğini belirtti.

Osmaniye'de saat 18.48'de merkez üssü Düziçi ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Öte yandan sarsıntı Gaziantep, Hatay, Adana ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi.

Binalarda çatlaklar oluştu
Depremin ardından halk paniğe kapılarak sokaklara çıkarak beklemeye başladı. Çok korktuklarını söyleyen vatandaşlar, evlerinden kaçtıklarını ve sokağa çıktıklarını söyledi. Bazı binalarda çatlaklar oluşurken, korku yaşayan vatandaşlar ise binalardan uzakta beklemeye başladı. 


8 kişi psikolojik olarak etkilendi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, 8 kişinin olaydan psikolojik olarak etkilenmesi dışında bir sağlık sorunu yaşanmadığını bildirdi.Koca, sosyal medya hesabından Düziçi ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Yaralanma ve can kaybı yok
Depremde an itibarıyla yaralanma ve can kaybı olmadığını belirten Koca, "Osmaniye Düziçi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, şu an itibarıyla 8 vatandaşımızın olaydan psikolojik olarak etkilenmesi dışında bir sağlık sorunu yaşanmadığı tespit edilmiştir. Osmaniye halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

AFAD'dan açıklama
Depremin ardından Osmaniye AFAD açıklama yayınlandı. Açıklamada, “İlimiz Düziçi ilçesi merkezli meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası, Düziçi ilçesine nöbetçi ekiplerimiz görevlendirilmiştir. Olay bölgesinde 3 arama ve kurtarma aracımız ile 10 arama ve kurtarma teknisyenimiz arama, tarama ve keşif görevi yürütmektedir. Görevli ekiplerimizden ve il genelinden İl AFAD Merkezine ulaşan (saat: 19:46) herhangi bir olumsuz haber bulunmamaktadır” denildi.

Haberin Devamı

"Ekiplerimiz yönlendirildi"
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AA muhabirine, "Osmaniye'mizde meydana gelen depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber alınmadı. Sadece Düziçi ilçesi Çerçioğlu köyünde bir evin duvarlarında çatlaklar olduğu ihbarı alındı. Ekiplerimiz yönlendirildi." ifadesini kullandı.

Sonraki Haber