Varlık Fonu yeni şirketlerle güçleniyor! Prof. Dr. Emre Alkin 12 şirketin Varlık Fonu’na devredilmesini tv100’de değerlendirdi: “Sonuna kadar destekliyorum”

Resmî Gazetede yayımlanan karara göre, aralarında Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi'nin de bulunduğu 12 şirketin Hazine'ye ait olan hisselerinin tamamı Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı. 12 şirketin Varlık Fonu’na geçmesini Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin tv100’de Duygu Gözde Arslan’ın sunduğu Günün Rotası programında değerlendirdi: “Varlık Fonu’na bu şirketlerin alınması ve şirketlerin bir milli değer olarak hazinemize katkıda bulunmasını ben sonuna kadar destekliyorum"

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 20 Ağustos 2024 tarihli Resmî Gazete yayımlandı. Buna göre, aralarında Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi'nin de bulunduğu 12 şirketin Hazine'ye ait olan hisselerinin tamamı Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) aktarıldı.

"ÖNEMLİ BİR BAŞARI"

Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin şirketlerin Varlık Fonuna devri ile tv100’de değerlendirmelerde bulunarak, kayyumların önemli bir başarı sağladıklarını ve şirketlerin değer kazandığını ifade etti.

Prof. Dr. Emre Alkin “O zaman yapılanları hatırlayınca halen üzülüyorum. Bizim yaşımızdaki insanlar için bu derin bir yaradır. Rahmetli babam bile diyordu, oğlum yapmayın, etmeyin, dini hassasiyet üzerinden üniversitede propaganda yapmayın diye bizi hep uyarmıştır. 43 yıldır çalıştığı üniversiteden bu iki cenahın yaptıkları yüzünden emekli oldu gitti” dedi.

"SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM"

Prof. Dr. Emre Alkin, şirketlerin varlık fonuna devredilmesiyle ilgili olarak ise, “Varlık Fonu’na bu şirketlerin alınması ve bu şirketlerin bir milli değer olarak hazinemize katkıda bulunmasını ben sonuna kadar destekliyorum. Odalar Birliği Başkanı’mız dahil olmak üzere birçok kıymetli insan var, Varlık Fonu’nun yönetiminde. Başkanlığını da zaten Cumhurbaşkanımız yapıyor.” İfadelerini kullandı.

Sonraki Haber