Semih Çelik'in İkbal'i katlettiği Sur'un duvarına yazılmıştı! Kutular kim? Satanist tarikatın lideri var mı?

Cani Semih Çelik'in İkbal Uzuner'i katlettiği surların üzerine yazılan "Kutular sana hasta" yazısı dikkat çekti. Vatandaşlar söz konusu yazıyı yazanların kim olduğunu merak ediyor... Kutular kim? Satanist bir tarikat mı? Lideri var mı?

Türkiye, surlarda canice katledilen İkbal Uzuner ile evinde öldürülen Ayşenur Halil'in yasını tutmaya devam ediyor. 

Vatandaşlarımız kadın cinayetlerine bir an önce köklü çözümler getirilmesini isterken, bazı fırsatçılar ise olay üzerinden gündem yaratmaya devam ediyor. 

Cani Semih Çelik'in İkbal Uzuner'i katlettiği surlardaki bir yazı da sosyal medyada gündeme oturdu. Söz konusu yazıda, Semih Çelik kastedilerek "Kutular seninle gurur duyuyor" yazıldı. 

Peki kimdir bu Kutular... Satanist bir tarikat mı? Liderleri de var mı? 

KİMDİR KUTULAR?

Kutu tarikatı, Satanizm temelli mistik ve okült uygulamaları içeren bir inanç sistemi olarak bilinir. Bu tarikat, çoğunlukla gizemli ritüelleri ve toplumdan uzak, izole yaşam tarzlarıyla tanınır. Satanizmin etkisi altında olan bu yapı, Şeytan'a tapma ya da ona atfedilen güçlere saygı gösterme gibi inançları barındırır. 

AHLAKİ DEĞERLERE KARŞI DURUŞ 

Kutu Satanist terimi, Satanist ritüelleri, sembolleri ve uygulamaları benimseyen bireyleri tanımlamak için kullanılır. Bu kişiler, genellikle geleneksel dini inançlara ve ahlaki değerlere karşı duruş sergilerler. Kutu Satanistler, sembolik nesnelere ve ritüellere olan bağlılıklarını ön plana çıkararak bu inançlarını ifade ederler. Tarikatın üyeleri genellikle gizlilik içinde hareket eder ve kendilerine özgü bir dil ile semboller kullanarak iletişim kurarlar. Satanist ayinlerinde, şeytani semboller, ters haçlar ve pentagram gibi ikonografi sıkça kullanılır.

1966 YILINDA KURULDU

1966 yılında Anton LaVey tarafından kurulan Şeytan Kilisesi’nden ilham alan modern Satanizm, hem ateist hem de teistik grupları kapsayarak çeşitli inanç sistemlerinden beslenir. Kutu tarikatı da bu öğretilerden etkilenmiş bir yapıya sahiptir.

Sonraki Haber