SGK'dan faizsiz konut kredisi fırsatı: Ev almak isteyene 400 bin TL destek verilecek

Konut arzındaki sıkıntılar ve yüksek enflasyon nedeniyle konut fiyatları son yıllarda rekor seviyede yükseldi. İhtiyaç kredisi faizlerinin artmasıyla dar gelirli için konut almak hayal oldu. Sevindiren haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. SGK, 400 bin lira faizsiz kredi desteği sağlayacağını duyurdu.

Konut fiyatları son yıllarda fahiş rakamlara yükseldi, dar gelirli için ev almak hayal oldu. Sevindiren haber SGK'dan geldi. 400 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacak. Konut almak isteyene faizsiz kredi yardımı Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. SGK, maaş alanlara 400 bin liraya kadar kredi desteği sağlayacağını açıkladı.

Şartlar belli oldu. Malul, dul ve yetim vatandaşlar, SGK'nın faizsiz konut kredisi imkanından yararlanabilecek. Ayrıca harp veya vazife malullüğü yani gazi maaşı alan vatandaşlar da 400 bin lira kredi imkanından faydalanacak.

Faizsiz konut kredisi için başvuru yapmak isteyenlerin şartları sağlamaları gerekiyor. Buna göre başvuru yapmak isteyenler, daha önceden hazırlanmış hak sahipliği belgelerine ihtiyaç duymaksızın doğrudan devlet bankalarına başvuru yapabilecek.

Sonraki Haber