Suudi Arabistan'da yeni keşfedilen vahşi hayvan, araştırmacıları şaşkına döndürdü! Türkiye'de Kilikya ve Antakya da sınıra dahil! O hayvan bize gelirse yandık

Suudi Arabistan'da yeni keşfedilen vahşi hayvan, araştırmacıları şaşkına döndürdü. Türkiye'de Kilikya ve Antakya'nın da dahil olduğu bir bölge olan Levant bölgesinde yayılım gösterdiği belirtilen bu yeni türün, yakında topraklarımızda da görülebileceği düşünülüyor. Canlıyı keşfeden araştırmacılar, bölgede bekleyen daha fazla nadir ve gizli türlerin olabileceğini gösterdiği belirtti. O hayvan bize gelirse yandık.

Suudi Arabistan'da yeni keşfedilen vahşi hayvan, araştırmacıları şaşkına döndürdü. Türkiye'de Kilikya ve Antakya'nın da dahil olduğu bir bölge olan Levant bölgesinde yayılım gösterdiği belirtilen bu yeni türün, yakında topraklarımızda da görülebileceği düşünülürken araştırmacılar, bölgede daha fazla yeni türün bulunmayı beklediğine dair umutları artırdığını söyledi. Kırmızımsı renkli ve siyah yakalı küçük bir yılan türü olan Rhynchocalamus hejazicus, Portekiz'deki Biyoçeşitlilik ve Genetik Kaynaklar Araştırma Merkezi ve Çek Cumhuriyeti'ndeki Charles Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından Suudi Arabistan'ın Hicaz bölgesinde keşfedildi. Bulguyla ilgili ayrıntıları Zoosystematics and Evolution'da yayınladılar.