Tahliye gemileri Lübnan'a ulaştı: Önce insani yardımları bırakacak!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için gönderilen iki gemi Lübnan'a ulaştı. İnsani yardımla doldurulan gemi önce yardımları teslim edecek sonra vatandaşları alacak.

This browser does not support the video element.

Lübnan’da bulunan Türklerin tahliyesi için çalışmalar sürüyor. Dün Mersin'den yola çıkan Deniz Kuvvetleri’ne ait Bayraktar ve Sancaktar gemileri Beyrut Limanı’na ulaştı.

TAHLİYE BAŞLADI

Tahliye başvurusu yapan Türkler de limana geldi. Şu an kayıt işlemleri gerçekleştiriliyor. Gemilerin öğleden sonra Türkiye’ye doğru hareket etmesi bekleniyor. İnsani yardımla donatılan gemilerden malzemelerin indirilmesinin ardından tahliye için başvuru yapan ve limandaki kayıt işlemleri tamamlayan Türk vatandaşları ve birinci derece yakınları gemilere alınmaya başlanacak.

YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARINA DA YARDIMCI OLUNACAK

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada konuya ilişkin şu ifadeler kaydedildi:

''İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın tahliyesi için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine yola çıkan Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz Lübnan’a ulaştı. İki adet çıkarma gemimize tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört adet gemimize de refakat ve koruma görevi verildi. Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek.''

Sonraki Haber