Tatlı su araştırmacısı oltasını sudan çekti, gördüğü balık gözlerini kamaştırdı. Nadir su canlısı, oltasının ucunda çırpınıyordu
Bir süre önce suya attığı oltasını çeken tatlı su araştırmacısı, gördüğü balık gözlerini kamaştırdı. Pırıl pırıl parlayan altın renkli nadir su canlısı, oltasının ucunda çırpınıyordu. Araştırmacı, hemen bu nadir canlı ile birkaç fotoğraf çekip suya geri gönderdi.
Tatlı su araştırmacısı, bir süre önce suya attığı oltasına takılan canlıyı görünce gözlerine inanamadı. Göz kamaştıran altın sarısına sahip balık, pırıl pırıl parlıyordu. Nadir canlıyı hemen oltadan çıkarıp birkaç fotoğraf çeken araştırmacı, canlıyı geri suya gönderdi. Altın çipura, dünyanın en nadir canlılarından biri olarak biliniyor ve ilk defa 2015 yılında bir balıkçının oltasına takılmıştı.
EN NADİR ÖRNEKLERDEN BİR TANESİ
İşte FWC'nin gönderisinde söyledikleri:
"Tatlı Su Balıkçılığı Biyologlarından oluşan ekibimiz, Tarpon Gölü'nde elektro-balıkçılık örnekleri yürütürken bu altın çipura ile karşılaştı. Bir hayvanda nadir görülen bir sarı pigmentasyon olan özel bir durum, tipik olarak albinizm'e benzer resesif bir genetik mutasyonun sonucudur. Bu durumda siyah pigmentler bastırılır ve sarı pigmentlerin ekspresyonuna izin verilir. Her ne kadar bu özellik büyüleyici olsa da, bu balıkları avcılar için daha görünür hale getirebilir; bu da, özellikle bu büyüklükteki örneklerin neden nadir görüldüğünü açıklayabilir." dedi.