Telefonunuzun pil ömrünü uzatın! Telefonunuzun ömrünü azaltan hatalar neler? İşte, dikkat edilmesi gerekler...

Hayatımız bir parçası haline gelen telefonların en büyük derdi şarj problemi. Telefonunuzun ömrünü azaltan hatalar neler? Vereceğimiz birkaç püf noktayla artık telefonunuzun pil problemi olmayacak. Telefonun ömrünü azaltan şeyleri haberimizde detaylı anlattık. İşte, dikkat edilmesi gerekler...

Günlük hayatınızda sıklıkla kullandığınız telefonlarınız en önemli eşyalar haline geldi. Akıllı telefonların hassas aletler oldukları yadsınamaz bir gerçek. Teknolojik aletlerin fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaşlar telefonlarını daha uzun süre ve daha verimli kullanmak için araştırmalar yapıyor. Eğer sizlerde telefonunuzu daha uzun ve verimli kullanmak istiyorsanız haberde yer alan tavsiyelere göz atmalısınız.

Haberimizde yer alan tavsiyeler telefonlarınızın şarj ömrünü yarım gün daha uzatacak. Pek çok telefon kullanıcısı pil ömrünü kısaltan birçok hata yapıyor. Günlük haberleşme ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayan bu teknolojik aletler aslında oldukça hassas.

Vatandaşlar telefonların ömrünü uzatacak tavsiyeleri araştırmaya devam ediyor. Her kullanıcının yaptığı hataları artık yapmaktan kaçının. Yaptığınız basit hatalar telefonunuzda büyük sorunlar yaratabilir. Telefonun patlaması, pil ömrünün kısalması, uygulamalarda donma gibi sorunlarla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gerek tavsiyeler var. 

1) Telefonu güneşe maruz bırakmayın

Oldukça hassas bir teknoloji aleti olan telefonlar, sıcağı pek sevmezler. Bataryanın ısınması bazen telefonla zaman harcadığınız için olmayabilir. Telefonunuzu güneş alan bir yere bırakırsanız bataryanız ısınır. Batarya ısınması, telefonun performansında düşüşe neden olabilmektedir. Çoğunlukla güneşe maruz kalan telefonların sistem çipinde hasarlara yol açabileceği gözlemlenmiştir.

2) Yanlış şarj kullanımı

Telefonlar oldukça hassas bir yapıya sahiptirler. Telefonu şarja takarken sert davranmak, şarj kablosunu hasara uğratmak hem telefona hem de şarj girişinde dönülmez bir zarara sebebiyet verebilir.

3) Telefon temizliği yapın

İçinin açılabildiği bir telefona sahipseniz belli zaman aralıklarıyla telefonunuzun içini açıp temizlemelisiniz. Sıklıkla kullandığınız telefonlarınız gün içinde toz ve kire maruz kalır. Telefonun çalışmasını sağlayan parçaları temizlerseniz telefonunuz eskisinden daha kullanışlı hale gelecektir.

4) Orijinal batarya kullanın

Telefonunuzda batarya bozulduğunda asla orijinal olmayan bir batarya kullanmayın. Orijinal olmayan bataryalar telefonunuzun bütün işlemcilerine zarar verir. Bu olay dönülmez bir hataya yol açabilir.

5) Ekran parlaklığını otomatiğe alın

Şarj ömrünü etkileyen en büyük problem ekran parlaklığıdır. Bataryanızın ömrünü uzatmak istiyorsanız ekran parlaklık ayarının otomatiğe alınması gerekir. 

6) Kablosuz bağlantıları kapatın

Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen durumlardan biri de kablosuz bağlantılar. Wi-Fi, Bluetooth, GPS ve 3G tamamen batarya ömrünü kısaltan pronlemlerdir. Tüm kablosuz bağlantıların kapanması ile hepsinin açık olması arasında en az yarım gün bataryanın ömrü uzayabiliyor.

7) Şarjın bitmesini beklemeyin

Akıllı telefonlarda yer alan lityum iyon piller, yüzde 30 ila yüzde 80 arasındaki değerlerde maksimum kullanım süresine sahiptir. Bu yüzden şarjınızı yüzde 100’e kadar doldurup ardından bataryanın sıfırlanmasını beklememelisiniz. 

8) Kullanmadığınız uygulamaları kapatın

Arka planda açık kalan uygulamalar, pil ömrünü azaltır. Arka planda açık kalan uygulamalar enerji harcamaya devam eder. 

Sonraki Haber