Resmi Gazete'de yayımlandı: Yurt dışından telefon kullanım harcı 20 bin TL oldu

Resmi Gazete'de her yıl yayımlanan kararlar ile IMEI kayıt ücreti ve diğer harç ücretleri yeniden belirleniyor. Yurt dışından alınan telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI kaydı yaptırılması gerekiyor. Pasaporta işlenen bu kayıt sonrası telefon kullanıma açılıyor. Bu yıl da IMEI kaydı harç ücreti zammı belli oldu. 2023 yılı ilk yarısında 6 bin 91 lira olan harç ücreti ne kadar oldu? Telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar ödeme yapılacak? İşte detaylar...

IMEI kayıt ücreti ve diğer harçlar yeniden belirlendi ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2023 telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; yurt dışından getirilen telefonların kullanım harçlarına yüzde 50 oranında zam gelerek 20 bin TL oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarı yüzde 50 artırıldı, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı ise 20 bin TL oldu.

'492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarlarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında, 02.07.1964 tarihli, 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (9) sayılı tarife 'Sürücü belgesi harçları' başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi.

NOTER, PASAPORT VE VİZE HARÇLARINA YÜZDE 50 ARTIŞ KARARI RESMİ GAZETE'DE

 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Karara göre trafik harçları kapsamında bulunan 'Sürücü belgesi harçları' yapılan artıştan hariç tutulurken, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi.

Sonraki Haber