Toprakta detektörü ile tarama yapan adam topraktan gelen sesi fark etti. Kazınca onu buldu. 200 yıl içinde toprağa saplanmış

Toprakta detektör ile tarama yapan bir adam topraktan gelen sesi fark etmesi üzerine toprağı derinlemesine kazarak yerin altından 200 yıl öncesine ait yeni bir eser çıkardı.

Toprakta detektör ile tarama yapan bir adam topraktan gelen sesi fark etmesi üzerine toprağı derinlemesine kazarak yerin altından 200 yıl öncesine ait Bronz Çağı'ndan kalma bir eser çıkardı.

BAKIR VE KALAY KARIŞIMI

Bayan Rogerson, bunun MÖ 1000 ile MÖ 800 yılları arasındaki geç Tunç Çağı'na, "Resmi olarak Demir Çağı'nın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz tarihten sonraki 200 yıl içinde" olduğunu söyledi.Bakır ve kalay karışımı olan bronz, bu çağda hayati bir kaynaktı; ısıtma, yemek pişirme ve üretim amacıyla odun kesmek için gereken baltaların yapımında kullanılıyordu.

Tarlada 'akıllara durgunluk veren' Tunç Çağı'na ait altın tork bulundu
İstiridye Tunç Çağı'na ait kafatasını araştırıyorBayan Rogerson, tipik bir evin nasıl "en az yedi balta içeren geniş bir Bronz Çağı aletleri yelpazesine" sahip olduğunu, bu nedenle insanların birçok baltadan "sürekli bunları yaparak, dolayısıyla metali sürekli olarak geri dönüştürdüğünü" anlattı.

BRONZA ÇAĞINA AİT

Ancak "bu zamana kadar bakırın elde edilmesi daha zordu ve bu nedenle geri dönüşüm en güvenilir kaynaktı". Ağustos 2020'de Braintree yakınlarındaki köydeki bir tarlada bulunan balta başları, bir kılıç parçası ve erimeyi kolaylaştırmak için dörde kesilmiş, dairesel şekillerinden dolayı bu adla anılan 12 çörek külçesiyle birlikte biriktirildi. Bu öğe karışımı, bu çağa ait istiflerin ve şu ana kadar Portable Antiquities Scheme veri tabanında kaydedilen yaklaşık 50 Essex Bronz Çağı istifinin tipik bir örneğidir.

Bir müze, eşyaların satın alınmasıyla ilgilendiğini ifade etti. Bayan Rogerson şunları söyledi: "İşte bu yüzden Hazine Yasası'nı çıkardık , böylece bu gibi buluntular müzelere gidebilir ve araştırmacıların gelecekte bunlara erişerek tüm bu soruları cevaplamak için bunları kullanabileceği."

Potansiyel olarak bu, bakırın nerede çıkarıldığını keşfetmeyi de içeriyor. "Bu dönem hakkında çok az şey biliyoruz ama sürekli olarak yeni bilimsel teknikler geliştiriliyor, bu nedenle gelecekte buluntular tekrar gözden geçirilebilir" diye ekledi.

Sonraki Haber