Topraktan çıktı, arkeologlar korku içerisinde birbirlerinin gözbebekleri içerisine baktı. Kalın zırh ve çivilerle kaplı dev kadim yaratık
Arkeologların son keşfi, geçmişe uzanan yepyeni bir kapı araladı. Herkesi şaşkına çeviren bulgu, son zamanların en tuhaf kertenkelesi olarak nitelendirilen kertenkele kalıntılarıydı. Kalın zırh ve çivilerle kaplı dev kadim yaratığı, yaklaşık 2.58 milyondan 11.700 yıl öncesine kadar süren jeolojik dönem olan Pleistosen'de yaşadığı tahmin ediliyor.
Proceedings of the Royal Society B dergisinde yayınlanan bir araştırmanın yazarları, kaplumbağa benzeri yaratığın "son zamanlarda bulunan en tuhaf kertenkelelerden biri" olduğunu söyledi. Skink ailesinin bir parçasını oluşturan ve soyu tükenmiş türler, yaklaşık 2.58 milyondan 11 bin 700 yıl öncesine kadar süren jeolojik dönem olan Pleistosen'de yaşadı. Dünyanın her yerinde bulunan bir kertenkele grubu olan Skinks, genellikle parlak, üst üste binen pullarıyla tanınır. Bugün bilinen bin 700'den fazla skink türü var. Derilerin çoğu 2 gramdan daha hafiftir ve uzunlukları 10 santimetreden daha azdır.