Trabzon'da 750 yıllık bir tarihi geçmişe sahip kaleden çıkanlar hayrete düşürdü. Yerli yabancı tüm turistler, Türkiye'de oraya, onları görmeye gidecek

Trabzon’a bağlı Akçaabat ilçesinde 750 yıllık bir tarihi geçmişe sahip kaleden çıkanlar hayrete düşürdü. Akçaabat Kalesi'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışması ve kazı çalışmaları sonucunda pek çok medeniyete ait kalıntılara rastlandı. Turizme kazandırılacak olan kaleye, yerli yabancı tüm turistler giderek kalıntıları inceleyebilecek.

Akçaabat’ın batısında yer alan ve 750 yıllık tarihi geçmişi olan Akçakale Kalesi’nde Akçaabat Belediyesi tarafından yaptırılan kazı çalışmaları tamamlandı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Akçakale Kalesi’nin restorasyon projesi Akçaabat Belediyesince hazırlandı ve Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderildi.

BİRÇOK MEDENİYETE AİT KALINTILAR

Günümüze kadar ulaşan Akçakale Kalesi’nde yapılan kazı çalışmalarında birçok medeniyete ait kalıntıların yanında Osmanlı dönemlerine ait 100 sikke, 30 sapan güllesi, 4 top güllesi, 15 bronz obje, 1 taş oluk, 6 mermi kovanı, 5 asker üniforma düğmesi, 10 pipo, 2 ok ucu, 2 tılsım kolye ile 1 gümüş yüzük bulunarak Trabzon Müzesi envanterine alındı.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK YERİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçakale Kalesi’nin, restorasyonu tamamlandığında, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacağını belirtti.
Akçakale Kalesi restorasyon projesinin detaylarını anlatan Başkan Ekim, Akçakale Kalesi’nin restorasyonunu çok önemsediklerini belirterek, "Burası tamamlandığında muhakkak gezilmesi ve görülmesi gereken bir turizm noktası olacak. Hazırladığımız restorasyon projesiyle Akçakale Kalesi’ni ve çevresini bir turizm koridoru haline getireceğiz. Kalenin her iki yakasında bulunan Akçakale ve Mersin plajlarını birbirine bağlamış olacağız.

AHŞAP ASKI YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Orta noktada Akçakale Kalesi’ni düşünün; sağında ve solunda plajlar yer alıyor. Bu üç noktada ahşap askı yürüyüş yolları ile geçişler yapılacak. Turistik ve sosyal günübirlik tesisler ve seyir terasları oluşturulacak. Bu sayede Akçaabat’ımızda hem yaz turizmi hem de tarih turizmi bir arada olacak. Akçakale Kalesi restorasyonu ve çevre düzenlemesi projemizi Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderdik. Onaylanması halinde kolları sıvayıp projemizi hayata geçirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber