Türkiye

İşte Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı o araç!

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 18’nci gününde devam ediyor. Narin Güran soruşturmasında yeni bir ihbar geldi ve harekete geçen ekipler, çalışmalarını Eğertutmaz Deresi’nde yoğunlaştırdı. tv100 muhabiri Canan Altıntaş ise olay yerinden yeni gelişmeleri aktardı. Altıntaş, su altında arama çalışmalarının yapıldığını aktarırken, Narin'in DNA örneklerinin alındığı amca S.G.'ye ait aracın da köy meydanına getirildiğini ifade etti. İşte detaylar...

Sosyal medya üzerinden rezervasyon dolandırıcılığı

Antalya'nın Kaş, Kalkan ve Muğla'nın Fethiye bölgelerinde yoğun olan villa turizmi sektöründe özellikle sosyal medya üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri ortaya çıktı. Turizmciler, vatandaşların nasıl dolandırıldığına dair açıklama yaptı ve tüketicileri dolandırıcılara karşı uyardı.

Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak?

Temmuz ayının sonundan bu yana kapalı olan Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönündeki çalışmalarda sona gelindiği bildirildi. Çalışmalarda artık son rötuşlar yapıldığı açıklandı. Peki, tünelin İstanbul yönü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

3 yeni millet bahçesi açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kocaeli'de olacak. X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Erdoğan'ın katılımıyla bugün Kocaeli'de toplam büyüklüğü 657 bin metrekare olan 3 millet bahçesinin açılışının gerçekleştirileceği ifade edildi.

İSKİ açıkladı: İstanbul'da sular ne zaman gelecek?

Vatandaşlar, su kesintisinin yaşanacağı yerleri merak ediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su kesintisi yaşanacak ilçe ve mahalleleri tek tek açıkladı. O ilçe ve mahallelerde sular uzun süre olmayacak. Peki, İstanbul'da su kesintisi nerelerde olacak? İşte 7 Eylül (Bugün) 2024 Cumartesi günü su kesintisi olacak o ilçe ve mahalleler!

Deprem, beklenen artçı mıydı?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin beklenilen artçı deprem olmadığını belirtti. “Beklediğimiz artçı deprem meydana gelmedi" diyen Baki, "7,7 ve 7,6’lık depremlerin artçısı 6 büyüklüğünde bir depremdir. 6 ile 6,6 arasında büyüklüğünde bir deprem meydana gelirse o bölge uzun bir süre rahatlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Deprem sonrası Prof. Dr. Okan Tüysüz'den uyarı!

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz önemli uyarılarda bulundu. Tüysüz, "5 büyüklüğündeki bir depremin 4’e varan artçılarının olması olağandır. Hasarlı binalardan uzak durun" dedi.

Yumurtalar 'ilaçlı' mı? Bakanlık açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medyada çıkan "Yumurtalarda '2', '3' veya '4' yazıyorsa veteriner ilaçları vardır" iddialarına açıklık getirdi. Bakanlık, "Bu numaralar, yumurtacı tavuğun yetiştirilme metodunu ifade etmektedir. Hangi yetiştiricilik türünden elde edilirse edilsin yumurtalar, nitrofuran dahil diğer veteriner ilaçlar yönüyle denetlenmektedir." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem, Adana, Hatay, Gaziantep ve Mersin gibi illerde de hissedildi.

AFAD duyurdu! Kahramanmaraş'ta deprem!

AFAD'ın duyurduğu bilgilere göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem oldu.

Alman vatandaşı kadın Müslüman oldu!

Alman vatandaşı bir kadın, Sinop'ta bir camide, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Alman kadının Müslüman olmasının ardından "Hatice" ismi verildi.