Türkiye için korkunç 1 Eylül haberi geldi... Haberi alanlar elleri titreyerek telefonun güç düğmesini kapattı

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye hakkında korkutan 1 Eylül haberi geçildi. Kaynaklara göre Türkiye'de mayıs ayında da istenilen yağışların etkili olmaması durumunda 1 Eylül'den itibaren kuraklığı çok ciddi şekilde hissetmeye başlayacağız.

Türkiye, tüm dünyada olduğu gibi El Nino hava olaylarının etkisine girmeye hazırlanıyor. El Nino hava olaylarının en önemli etkisi hava durumunda ciddi dengesizlikler ve aşırılıklar yaratması. El Nino hava olaylarının Türkiye'de de kuraklık ve ciddi sıcaklıklar yaratacağı tahmin ediliyor. 

HATTA TARİH BİLE BELLİ 

Hatta El Nino hava olaylarının Türkiye'de etkili olacağı tarih de uzmanlar tarafından ortaya konulmaya başlandı. Meteoroloji kulislerinde dolaşan bilgiye göre El Nino hava olaylarının Türkiye'yi 25 Mayıs'tan sonra etkilemesi bekleniyor.

1 EYLÜL İÇİN KORKUNÇ UYARI

Haberin Devamı

El Nino hava olaylarının yanı sıra 1 Eylül açısından da korkunç bir uyarı yapıldı. Uzmanlara göre mayıs ayının 10'undan 20'sine kadar başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yağmur bekleniyor. Ancak yağışlar istenilen seviyede olmazsa asıl tehlike çanları o zaman çalmaya başlayacak.

1 Eylül'den itibaren baraj doluluk oranlarının yetersiz kalmasıyla birlikte Türkiye uzun zaman sonra kuraklığı ilk defa bu kadar ciddi şekilde hissetmiş olacak. 

Sonraki Haber