Türkiye için kritik 60 gün uyarısı... 30 günde olanı tek bir günde yaşayacağız... Faciaların büyüğü gelebilir

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'ye kritik 60 gün uyarısı yapıldı. Türkiye'nin aksiyonlu bir sürece girdiği ifade edilerek, 1 aylık yağmuru 1 günde alabileceğimiz sürenin geldiği ve belediyelerin rögar kapaklarını temizlemesi gerektiği kaydedildi.

Yaz ayları gelmesine rağmen bir türlü yaza giremeyen Türkiye'de vatandaşlar hava durumundan dertli. Yazlıkları çıkarmak ve giymek isteyen vatandaşlar, aniden vuran soğuk havalar nedeniyle hasta olma korkusu yaşıyor. Şu anda soğuk algınlıkları da da ciddi seviyede artmış durumda. Ancak meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son bilgilere göre yaz bizi biraz daha bekleteceğe benziyor. 

1 AYLIK YAĞIŞ 1 SAATTE GELEBİLİR

Hava Forum tarafından Türkiye'nin hava durumu hakkında son olarak hayli ilginç bir bilgi paylaşıldı. Söz konusu metinde, "Tüm belediyeler rögar ve mazgal temizliklerini şu önümüzdeki 60 gün dikkat etmeli... Aksiyonlu bir sürece giriyoruz. 1 ayda yağan yağmuru 1 saatte alabileceğimiz yağışlı günler görebiliriz. Uzun vade tahminler buna işaret ediyor, dikkatli ve tedbirli olmak zorundayız" ifadelerine yer verildi. 

RÖGAR KAPAKLARI TEMİZLENMELİ

Haberin Devamı

Ani yağışların kentlerde büyük su baskınlarına neden olabileceği hatırlatılarak, belediyelerin rögar kapaklarını temiz tutmak için çalışma başlatması gerektiği kaydedildi. 

Sonraki Haber