Türkiye için yılanlar hakkında asıl ürkütücü tarih verildi… Siz asıl o zaman her yerden fırlayacak yılanlardan korkun

Türkiye'de havaların geç ısınması nedeniyle yılanlar tam anlamıyla ortaya çıkmadı. Yılan uzmanlarına göre nisan sonu ve mayıs ortasındaki yağmurlardan sonra ortalıkta daha fazla kurbağa görüleceği için yılanların da daha fazla ortada olacağını belirtti.

Yılan türü bakımından en zengin ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin küresel iklim değişikliğinden etkilenmesi nedeniyle yılanların görülme sıklığı da buna göre değişti. Toprağın ısınmasıyla birlikte kış uykusundan uyanan yılanlar, güneşin tam anlamıyla yakıcı duruma gelmemesi nedeniyle ise her tarafta görülmüyorlar. 

YILAN UZMANI NEDENİNİ AÇIKLADI

Yılan uzmanları bu ilginç duruma açıklık getirdi. Dünyaca ünlü Avustralyalı bir yılan uzmanı, konuyla ilgili yerel basına verdiği demeçte kırmızı karınlı yılan gibi dünyanın en zehirli yılanlarının genelde pasif olduğunu ancak kışkırtıldığında çok agresif hale geleceklerini belirtti. 

Haberin Devamı

AVRUPA İÇİN DE TARİH VERDİ

Yılan uzmanı, Avrupa'da yılanların tam olarak ortaya çıkmamasının nedenlerini de söyledi. Güneşin şu anda Avrupa için tam tepede olmadığını dile getiren yılan uzmanı, Türkiye'nin de içinde olduğu Avrupa ülkelerinde mayıs yağmurlarından sonra yılanların görülme sıklığının artacağını ifade etti. 

DAHA ÇOK AV BULACAKLAR

Uzmanlara göre yağmurlar, topraktaki haşere ve kurbağaların yüzeye çıkmasına neden olacak. Bu da yılanlar için daha fazla av anlamına geliyor. 

Sonraki Haber