Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi tv100'e konuştu: "Can kayıpları arasında Türk var mı?" sorusunu yanıtladı

İsrail'in Lübnan'a devam ettirdiği hava saldırıları nedeniyle Türkiye'den bölgeye yardım ve Türk vatandaşlarını tahliye için giden 2 gemi Beyrut Limanı'na ulaştı. Gelişmeleri kentte bulunan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç aktardı. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ile konuşan Koç, can kayıpları arasında Türk vatandaşı var mı sorusunu sordu.

This browser does not support the video element.

Türkiye'den İsrail'in saldırısı altında olan Lübnan'a insani yardım götüren ve bölgedeki Türk vatandaşlarını yurda getirecek TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri Beyrut Limanı'na demirledi.

300 TON İNSANİ YARDIM

Kentte bulunan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, Osman Kenan Çapoğlu ile Başlıklar programına canlı bağlanarak bölgedeki durumu aktardı.

Koç, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ile görüştü. Büyükelçi, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait iki geminin Beyrut Limanı'na demirlediğini belirterek gemilerde bulunan 300 ton civarında insani yardımın boşaltıldıktan sonra bölgedeki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Bölgede 50 bini aşkın Türk vatandaşı olduğunu belirten tv100 muhabiri Koç, onların tahliye sürecinin nasıl yapılacağını sorduğu büyükelçiden tahliyeyle ilgili başta hava yolu olmak üzere her türlü ihtimalin masada değerlendirildiği yanıtını aldı.

SALDIRILARDA ÖLEN TÜRK VAR MI?

8 Ekim 2023'ten beri süren 17 ve 23 Eylül 2024 tarihleri itibarıyla şiddetlenen İsrail saldırılarını hatırlatan Koç'un, can kayıpları arasında Türk vatandaşı olup olmadığını sorduğu büyükelçi Ulusoy "Çok şükür vatandaşlarımız arasında yok." karşılığını verdi.

Sonraki Haber