Türkiye'nin en ama en korkuncu o. Sinir sisteminden dalıyor, kasları felç edip vücuttan geri çıkıyor

Türkiye'nin en korkunç yılanının "Anadolu engereği" ya da "Küçük engerek" olarak adlandırılan bir yılan olduğu biliniyor. Bu yılanın zehri sinir sisteminden girdikten sonra kasları felç ederek insanı ölüme kadar götürüyor.

Türkiye'deki yılanların hangileri olduğu ve bunlardan hangilerinin zehirli olduğu insanlar tarafından merak ediliyor. Ülkemizdeki en zehirli yılanın Anadolu Engereği ya da Küçük Engerek olarak adlandırılan yılan olduğu biliniyor.

SİNİR SİSTEMİNDEN GİRİP KASLARI FELÇ EDİYOR

Bu zehirli yılanın insan vücuduna yönelik etkileri aynen şu şekilde: "zehrinin genel etkisi sinir sistemine etki ederek sinir sistemi yoluyla kaslar üzerinden felçlere neden olup, hemorajik etken maddelerle de iç kanama meydana getirerek, prokoagülan içerikle vücuttaki kanı pıhtılaştırarak hayati tehlike ve ölüm sonucu ortaya koyabilmektedir yorumunu yapabiliriz. Uluslararası Klinik Toksinoloji kaynakları da bu türün zehri ile ilgili “Tehlikelilik Düzeyi” ne karşılık olarak “Ağır zehirlenme, muhtemelen potansiyel olarak öldürücü“ tanımını yapmaktadırlar." 

Sonraki Haber