Türkiye'ye aynı anda aynı kırmızı uyarı... Pazar gece yatacağız, pazartesi sabah masmavi uyanacağız. Pazar ona son kez bakın, gidiyor. Herkes teyakkuza geçsin

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'nin 81 ili hakkında çok önemli bir uyarı gerçekleştirildi. Pazar günü 81 ilimizde güneş bekleniyor, pazartesi sabah saatlerinden itibaren ise haritamızın 'soğuk' olarak ifade edilen mavi renge bürünmesi gerekiyor. Pazar günü güneşle vedalaşacağız. Tadını çıkarın.

Meteorolojik kaynak Hava Forum tarafından Türkiye'de pazar günü yaşanacak hava durumu hakkında çok önemli bir paylaşımda bulundu. 

Yapılan paylaşıma göre pazar günü Türkiye genelinde sıcak bir havanın hakim olması bekleniyor. Haritamız şu anda kırmızı gösteriyor. Ancak ne olacaksa pazar günü gece saat 02.00 sularından sonra olacak. 

KARADENİZ ÜZERİNDEN SOĞUKLAR GİRECEK

Yurdumuza pazar günü gece saatlerinden itibaren soğuk havaların girmesi bekleniyor. İşte bu nedenle pazartesi sabahına soğuk bir havada uyanacağız. Bu tam bir hastalık havasını işaret ediyor. Vatandaşların hastalığa karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bu nedenle 'teyakkuz' durumu ilan edilebilir. Sıkı giyinip, bol c vitamini almak gerekiyor. 

Haberin Devamı

"BİR SICAK BİR SOĞUK OLACAK"

Hava Forum tarafından konuyla ilgili gerçekleştirilen paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 

"Pazar günü 81 şehirde güneş bekliyoruz. Haritamız yine kırmızı, yani sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde... Pazartesi ilk saatler ise bu harita mavi renk tonlarına bürünecek yani normallerin altına ineceğiz. Bir normal üstü bir normal altı hastalık havası..." 

Sonraki Haber