Türkiye'ye büyük müjde... Beyaz canavar geliyor... Bu sefer günlerce gitmeyecek, işleri okulları tatil ettirecek. Hoş geldin özlemiştik

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye'yi ilgilendiren güzel bir haber verdi. Ökten, "Avrasya kar örtüsü ay ortası için çok iyi durumda olacak. Ay sonu çok önemli" dedi. Bu da önümüzdeki dönemde ülkemize ciddi bir karın gelebileceğini haber veriyor.

Türkiye'de beklenen yağmurlar sonunda etkili olmaya başladı. Barajlar az da olsa yağmurlardan nasibini aldı. Vatandaşlar sevindi. Şimdi önümüzde gecelerin soğuması var. Gecelerin soğumasının ardından ise yavaş yavaş kış moduna geçeceğiz. 

METEOROLOJİ UZMANI KEREM ÖKTEN MÜJDELİ HABERİ VERDİ

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise geçtiğimiz sezon kar göremeyen vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Ökten daha önce de el nino nedeniyle bu kış aylarının daha farklı geçeceğini dile getiriyordu. 

"AVRASYA KAR ÖRTÜSÜ AY ORTASI İÇİN ÇOK İYİ DURUMDA" 

Haberin Devamı

Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Avrasya kar örtüsü ay ortası için çok iyi durumda olacak. Ay sonu çok önemli. Rekorlar; 1976, 2002 ve 2016. Çok Sibirya kar örtüsü Sibirya yüksek basıncını kuvvetlendirir. Bu yüksek basınç kutup girdabına sürekli darbe vurarak soğukların dışarı çıkmasını sağlar..." 

OKULLAR TATİL BİLE OLABİLİR

Türkiye'de bu sene çok yoğun kar yağışı bekleniyor. Aşırı şekilde kar yağması durumunda kamu kurumlarının, okulların tatil olabileceği değerlendiriliyor. İş yerleri de bir süreliğine evden çalışmak zorunda kalabilir. Bu sene geçtiğimiz seneye göre çok çok yüksek miktarda kar bekleniyor. 

Sonraki Haber