Türkiye'ye giriş yapacak, ortalığı felaket yerine çevirecek. Korkutan gelmesi değil sıkı durun en korkutanı bu: Geliş tarihi belli değil

Meteorolojik kaynaklar tarafından önümüzdeki haftalarda Türkiye'de beklenen bir hava olayına ilişkin açıklama yapıldı. Ancak en korkutanı bu değil, asıl korkutan hava olayının ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmaması. Çünkü bu hava olayı, istediğimiz bir hava olayı değil.

Türkiye, 26 Temmuz'da tarihinin en sıcak günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar sıcak nedeniyle adeta evlerinden çıkamalarılar. 26 Temmuz'u geçirmemizin ardından havalarda ciddi bir serinleme meydana geldi. Vatandaşlar tam bu serinlemeye alışmışken, şimdi de Basra sıcakları ortaya çıktı. 

2-6 AĞUSTOS ARASI ETKİLİ OLACAK

Hava Forum tarafından aktarılan bilgilere göre Basra sıcakları, 2 ila 6 Ağustos tarihi arasında etkili olacak. Basra sıcaklarının ardından 7-8 Ağustos'ta yeniden Balkanlardan serin bir hava gelecek ve vatandaşları rahatlatacak. 

ASIL KORKULAN İSE BU

Haberin Devamı

Ancak tüm bunların yanı sıra asıl korkulan hava olayı ise 4. Afrika sıcak hava dalgası. Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan bilgiye göre bu sıcak hava dalgasının geliş tarihi henüz belli değil. 

Sonraki Haber