tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç saldırı anını anlattı: Lübnan halkı Türkleri seviyor, bana saldırana karşı çıktı

İsrail'in Beyrut'taki son bombardımanının ardından kentte bulunan tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç ve kameraman Yusuf Ziya Mert'in saldırıya uğraması gündem oldu. Gökhan Taşkın ile Gece Haberleri'ne bağlanan Koç, yaşadıklarını anlattı. Koç, Lübnanlıların Türkleri sevdiğini ve saldırgana karşı koyduklarını belirtti.

This browser does not support the video element.

İsrail'in Hizbullah'ı hedef alma bahanesiyle saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki son bombardımanda 22 kişi öldü, 117 kişi yaralandı.

BOMBARDIMANI GÖRÜNTÜLERKEN SALDIRDILAR

Bölgedeki durumu izleyicilere aktaran tv100 ekibi, bombardımanın ardından saldırı alanını görüntülemek ve haberleştirmek isterken saldırıya uğradı.

Muhabir Sertaç Murat Koç, haber anlatmaya çalışırken birkaç kişinin saldırısına uğradı ve bir kişi de Koç'un Press (Basın) yazılı kaskına vurdu. Arbede kısa süre içinde son bulurken yaşananlar sosyal medyanın da gündemine oturdu.

OLAY SONRASI TÜRKİYE'NİN BEYRUT BÜYÜKELÇİSİNDEN TELEFON

tv100'de Gökhan Taşkı ile Gece Haberleri'ne bağlanan Koç, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerin kendisini aradığını belirtti.

Lübnan halkının Türkleri sevdiğini, uğradığı saldırıyı Lübnan halkına mal etmemek gerektiğini söyleyen Koç ayrıca kendisine saldıranın bunu "kör cehaletle" yaptığını belirterek Lübnanlıların da saldırgana karşı koymasına dikkat çekti.

Sonraki Haber