Barış Yarkadaş’tan AK Parti kulisi! 10 milletvekili adayı daha...

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında AK Parti ile ilgili "AK Parti’nin önümüzdeki dönemde ‘Alevi açılımı’nı sürdürmek için listelerine Alevi inancına sahip 10 milletvekili adayını daha yazacağı Ankara kulislerinde konuşuluyor" bilgisini verdi.

This browser does not support the video element.

Akademisyen - yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, akademisyen - siyasetçi Dr. Ufuk Uras, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, hukukçu Bülent Yücetürk; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Yayına bağlanan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak AK Parti'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'yle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"CHP milletvekili olarak parlamentoya girip AK Parti’ye geçemezsin"
Yarkadaş “Size dair bu haberi yazdığımda beni yalancılıkla suçladınız, 'Seni yalanlarınla rezil edeceğim' dediniz, bana özür borçlusunuz” dedim. Benim verdiğim bilgi biraz gecikmeli de olsa en nihayetinde doğrulanmış oldu. Mehmet Ali Çelebi’nin milletvekili olarak seçilmesinde benim şahıs olarak oyum var ama bu 1 oy CHP’ye oy veren herkesin oyudur. 12,5 milyon insan 2018’de Mehmet Ali Çelebi’ye oy verdi, CHP milletvekili olarak parlamentoya girip AK Parti’ye geçemezsin." dedi.

"2023 seçimlerinde de AK Parti’den aday adayı olur"
"AK Parti eksiğini tamamlamak için Mehmet Ali Çelebi’yi dahil etti" diyen Yarkadaş "Mehmet Ali Çelebi devam eder, 2023 seçimlerinde de AK Parti’den aday adayı olur. Tayyip Bey onu listeye koyar mı koymaz mı onu da o dönem göreceğiz." sözlerine yer verdi.

Alevi inancına sahip 10 aday 
2023 seçimleriyle ilgili kulis bilgisi veren Yarkadaş "AK Parti’nin önümüzdeki dönemde ‘Alevi açılımı’nı sürdürmek için listelerine Alevi inancına sahip 10 milletvekili adayını daha yazacağı Ankara kulislerinde konuşuluyor." ifadelerini kullandı.