Barış Erten: Kemal Kılıçdaroğlu, bunu ispat etmek zorundadır!

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'da İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Barış Erten, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'Her devletin elinde bir Erdoğan dosyası var' sözleri üzerine " Her lider hakkında devletler bilgi sahibidir. Erdoğan hakkında olumsuz bir dosya olduğunu iddia ediyorsa bunu ispat etmek zorundadır." dedi.

This browser does not support the video element.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Türkiye Gazetesi Yazarı/Hukukçu Rahim Er, İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Barış Erten ve CHP 23. Dönem Milletvekili Çetin Soysal, tv100'de yayınlanan Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında konuk olarak gündemi değerlendirdi.

"Tercümana yönelik bir özel girişim olduğu düşüncesi ortaya çıkar"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Bakanı Joe Biden’la görüşürken özel tercüman kullanmasıyla ilgili sözleri üzerine Ertem, "Kılıçdaroğlu'nun S-400 , mülteciler gibi bu denli önemli konular ve pek çoğu uluslararası anlaşmayla kayıt altına alınmış konular ana muhalefet lideri tarafından eğer sadece tercümana bağlanmışsa bu tercümana yönelik bir özel girişim olduğu düşüncesi ortaya çıkar. O zaman insan ne düşünür; Ya ailesiyle alakalı olabilir, ya başörtüsüyle alakası olabilir ya da Kılıçdaroğlu tercümanın ne demek olduğunu bilmiyordur.” değerlendirmesinde bulundu.

"Bizde onlar hakkında çok şey biliriz"
Kılıçdaroğlu’nun ‘Erdoğan hakkında batı çok şey biliyor’ sözlerine ilişkin Ertem “Batı, her lider hakkında çok şey bilir. Bizde onlar hakkında çok şey biliriz. Devletlerin istihbaratları boşa çalışmıyor. Kılıçdaroğlu, bu dosyanın Türkiye aleyhine bir dosya olduğunu iddia ediyorsa bu da ispatla mükelleftir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın olumsuz bir dosyasını olduğunu iddia etmek ispatı gerektiren bir şeydir." dedi.

"Bunu ispat etmek zorundadır"
Kılıçdaroğlu'nun 'Her devletin elinde bir Erdoğan dosyası var' sözlerine yönelik Ertem "Her ülkenin muhakkak istihbarat dosyası vardır. 20 yıldır ülke yöneten bir kişi hakkında mutlaka dosyası vardır. Bizimde Macron, Biden dosyamız vardır. Her lider hakkında devletler bilgi sahibidir. Erdoğan hakkında olumsuz bir dosya olduğunu iddia ediyorsa bunu ispat etmek zorundadır." ifadelerini kullandı.