Ürünlerinde domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'tan yeni açıklama geldi: Allah'ın şanslı kuluyum!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sırasında iki şubesinde domuz eti saptanan Köfteci Yusuf, sosyal medyada video çekerek açıklama yaptı. Kendisini savunan Yusuf Akkaş, , "Allahın şanslı kuluyum. Çok daha iyi olacağız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellediğinde, büyük bir işletme de dikkat çekti. 

Listede Köfteci Yusuf'un domuz eti saptanan 2 şubesine de yer verildi. Köfteci Yusuf, bir süre bu duruma sessiz kaldı, bazı resmi evrakların varlığı ortaya çıkınca yazılı açıklama yaparak kendisini savundu. 

Köfteci Yusuf'a ilişkin domuz tespiti bu açıklamadan sonra bakanlığın resmi internet sitesinde de yer aldı. 

Bakanlığın aldığı karar göre, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası paylaşılıyor.

Bakanlığın sitesinde "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" bölümünde; merkezi Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan "Köfteci Yusuf" isimli firmanın köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiği belirtildi.

"YANLIŞ İNSANA ÇATTILAR"

İşletmenin sahibi Yusuf Akkaş son olarak YouTube'da açıklama videoları yayınlayamaya başladı.

Videosunda, ticari ve siyasi konular üzerinde kendi değerlendirmelerini seslendiren Akkaş, insanlardan konuya vicdanla bakmalarını istedi.

Kendisini "Ahlaklı ve emekleriyle uğraşan" kişiler olarak tanımlayan Akkaş, suçlamalara yanıt verirken, "Çok yanlış insana çattılar, Allah'ın gölgesi her şeye yeter. Şerden hayır doğacak." dedi.

Akkaş, domuz eti tespiti sonrasında açıklama yapmasının doğru zamanlama olduğunu savunurken, devletin adaletine güvendiklerini söyledi. Akkaş, "Allah'ın şanslı kuluyum ki bakanlıktan önce açıklama yaptık" dedi.

Akkaş, bakanlığın şubelerine ilişkin tespiti gizlememesini de sorguladı, yani Akkaş'a göre bakanlık tespitlerini açıklamamalıydı. Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, YouTube'dan açıklama videosu yayınladı.

"ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ"

Yaşadığı durumun firmasını güçlendireceğini ileri süren Köfteci Yusuf, önemli bir pazara hitap ettiğini söyledi "Çok daha iyi olacağız." iddiasında bulundu.

Akkaş, şubelerine zabıtaların baskın yapmaya başladığını, ama görevlilerin de bu durumdan memnun olmadığını iddia etti. Akkaş, "25 kişi zabıta şubemizi basıyor. Biz burada yemek yiyoruz, birazdan sivil kıyafetlerimizi giyerek burada yemek yiyeceğiz diyorlar. 25 kişi bir dükkana niye gönderilsin? 25 kişi ne buldu. Tutanaklara yazıyorlar ki domuz eti arandı. Bu olay Denizli şubemde oldu." dedi. 

Sonraki Haber