Usta Nollywood oyuncusu Ayobami Mudashir Olabiyi hayatını kaybetti

Nijerya’nın film endüstrisi Nollywood'un yıldızlarından "Bobo B" lakaplı Otunba Ayobami Mudashir Olabiyi hayatını kaybetti.

Nollywood'un deneyimli oyuncusu ve Nijerya Tiyatro Sanatları ve Sinema Derneği (TAMPAN) üyesi, halk arasında "Bobo B" olarak bilinen Otunba Ayobami Mudashir Olabiyi hayatını kaybetti.

NİJERYA FİLM ENDÜSTRİSİNİN SEVİLEN BİR FİGÜRÜYDÜ

Kısa bir hastalıktan sonra Oyo Eyaletine bağlı Ibadan'da hayatını kaybettiği bildirildi. Oyo Eyaletindeki TAMPAN'ın eski valisi ve şu anki derneğin Ulusal Sekreteri olarak görev yapan Olabiyi, Nijerya film endüstrisinin sevilen bir figürüydü.

OYUNCUNUN VEFATI DUYURULDU

Oyo Eyaleti TAMPAN valisi Bose Akinola, oyuncunun vefatını duyurdu. Akinola şunları söyledi:

“Oyo Eyalet TAMPAN valisi Ekselansları Yeye Bose Akinola'dan, TAMPAN Ulusal Genel Sekreterimiz Şef Alhaji Musadshir Ayobami Olabiyi 'Bobo B.'nin ölümünü duyurma talimatı aldım. Tanrı ailesine ve küresel çaptaki tüm TAMPAN üyelerine kaybı kaldıracak güç versin. İnşallah, Amin.”

"ÖLÜM HABERİNİ DUYMAK ÇOK ŞOK EDİCİ"

Olabiyi'nin meslektaşları ve arkadaşları da üzüntülerini dile getirdiler. Abidemi Temitayo, içten bir saygı duruşunda, güzel bir anıyı şöyle anlattı:

"Çekimlerden sonra ikinci slaydı çektiğimiz geceyi canlı bir şekilde hatırladım. Yönetmen bize bir replik verdiğinde setteydik. Bobo B, 'Bidemi kendinden emin, ki artık Omode oyuncusu' dedi ve hepimiz güldük. Aynı neşeli adam artık yok. Ölüm haberini duymak çok şok edici. Rahat uyu, Bobo B. Sektör seni ve genel olarak dünyayı kesinlikle özleyecek."

Sonraki Haber