Uyuz vakalarında artış: Uyuz hastalığı nedir, neden olur, nasıl geçer? Uyuz belirtileri ve korunma yöntemleri nedir? Uyuz bulaşıcı mı?

İnsanlar ve hayvanlarda görülen uyuz hastalığında vakalar artmaya başladı. Yoğun kaşıntıya sebep olan bu hastalık daha çok sonbahar ve kış aylarında yaşanıyor. Uyuz rahatsızlığından dolayı panik yaşayan vatandaşlar, hastalığın belirtilerini ve çözümlerini araştırıyor. Hastalığın en büyük belirtisi, uykudan uyandıracak kadar yaşanan ciddi kaşıntılar olarak gösteriliyor. Peki, Uyuz belirtileri neler, neden olur? Uyuz rahatsızlığı için tedavi yöntemleri neler?

Uyuz hastalığı, şiddetli kaşıntıyla ortaya çıkıyor ve ileriki dönemde vücutta yaraların oluşmasına neden oluyor.  Bilimsel adı sarcoptes scabiei olan ve mikroskopik sekiz bacaklı akarların sebep olduğu uyuz rahatsızlığında, son günlerde vaka artışı görünmeye başlandı. Vatandaşlar, uyuz belirtilerini araştırıyor. Hastalık, 15-20 dakika gibi çok kısa bir sürede bulaşabiliyor. İşte, uyuz hastalığı belirtileri ve daha fazlası...