‘Yarısı Bizden’ kampanyasında sıra ikinci adımda! Başvurular 1 milyonu geçti! Bugün son gün

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına başvurular 1 milyonu geçti. Kampanyaya başvurular bugün sona erecekken; en çok talep Bahçelievler’den oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Yarısı Bizden Kampanyası'nda başvurular bugün sona eriyor.

BAŞVURULAR 1 MİLYONU GEÇTİ

Kampanyaya vatandaşın yoğun ilgisi devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi ‘Yarısı Bizden’e 1 milyonu aşan bağımsız bölüm için 280 bin başvuru yapıldı.

EN ÇOK TALEP BAHÇELİEVLER’DEN

Başvuruda ilçeler bazında en çok talep; Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Üsküdar ve Fatih’ten geldi. Bahçelievler, 93 bin bağımsız birim için 26 bin başvuruyla ilk sırada yer alıyor. Bağcılar 76 bin bağımsız birim için 24 bin, Güngören 67 bin bağımsız birim için 20 bin, Üsküdar 57 bin bağımsız birim için 18 bin, en çok eski yapıya sahip Fatih’ten ise 58 bin bağımsız birim için 15 bin başvuru geldi. Yerini Fatih’e kaptıran Avcılar’dan ise 45 bin bağımsız bölüm için 13 bin başvuru geldi.

TOKİ YARISI BİZDEN KAMPANYASINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kat maliki e-devlet üzerinden başvurusunu belirlenen süre içinde yapar. Başvurular gerçek ve tüzel kişiler düzeyinde yapılır. Daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından binanın ön incelemesi yapılacak ve etüt raporu hazırlanacak.

Gönüllü olarak üzerinde anlaşılan bir inşaat protokolü hazırlanmasının ardından ve proje aşamasına geçilecek. TOKİ'nin binanın tahliyesi ile başlattığı süreç kapsamında taşınma masrafları için 10 bin 500 lira, kira bedeli için aylık 5 bin 250 lira sağlanır.

Sonraki Haber