Yavuz Ağıralioğlu'ndan tv100'e özel açıklama: ''Sanki memleket 2002'ye doğru gidiyor"

İYİ Parti'den yaklaşık bir buçuk yıl önce istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı partinin hazırlıklarında sona gelindi. tv100 editörü Betül Araz'a özel açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu ''İlk defa sahayı bu kadar siyasi olarak memleket hizmetine uygun görüyorum'' ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından yeni bir parti kuracağını açıklayan Yavuz Ağıralioğlu, sahaya çıkmaya hazırlanıyor.

İYİ Parti'den istifası sonrasında başka bir oluşum içinde yer almayan Yavuz Ağıralioğlu, yeni partisi için çıktığı yolda sona geldi. 

PARTİ NE ZAMAN KURULACAK?

Partinin resmi müracaatı Cumhuriyet'in 101.yılı kutlamalarından bir gün önce yapılacak. 

LOGO NETLİK KAZANDI

''Millet içinde millet sloganıyla'' yola çıkacak olan partinin hazırlıkları tamamlanırken, partinin logosu parlament mavisi ve beyaz renkten oluşacak.

''SANKİ MEMLEKET 2002'YE DOĞRU GİDİYOR''

tv100 editörü Betül Araz'a konuşan Yavuz Ağıralioğlu, partinin kurucularını "liyakatlı şöhretsizler" olarak tanımladı ve kadronun yeni isimlerden oluşacağını ekledi. 

Ağıralioğlu, ''memleketin sarılabileceği tutunabileceği inanabileceği arkasına düşebileceği bir tavana ihtiyacı var'' diyerek, şu ifadeleri kaydetti:

''İlk defa sahayı bu kadar siyasi olarak memleket hizmetine uygun görüyorum. 2001'e benziyor. Sanki memleket 2002'ye doğru gidiyor. Biz dolgu malzemesi gibi konumlanmayız. Kimsenin B planı değiliz. Münasebetsiz münakaşalardan uzak duracağız. Millet odaklı siyaset yapacağız.”

AKŞENER'DEN 'HAYIRLI OLSUN' TEMENNİSİ

Yeni kurulacak parti için İYİ Parti’nin Eski Genel Başkanı Meral Akşener de “hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Öte yandan yeni kurulacak partiye İYİ Parti, CHP ve Bağımsız milletvekillerinden geçmek isteyenlerin de olduğu ifade ediliyor.

Sonraki Haber