Yenidoğan bebek çetesinin kan donduran yazışmaları! "Çocuğu beslerken öldürmüşler"

Türkiye günlerdir yenidoğan bebek çetesini konuşuyor. Bazı bebeklerin ölümüne de neden olan çete üyelerinden 22'si tutuklandı, bazı hastaneler de kapatıldı. Yenidoğan çetesini Türkiye ilk defa tv100 ekranlarında duydu. İddianamenin detayları geldikçe ise korkunç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. O kan donduran detayları tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu canlı yayında anlattı.

This browser does not support the video element.

Türkiye’nin gündemini derinden sarsan ve kan donduran Yenidoğan çetesine dair ilk yayınlar  tv100’de 28 Nisan 2024 tarihinde yapıldı. tv100, o günden bugüne olayın peşini bırakmadı.

İddianemenin detayları geldikçe ise korkunç detaylarda ortaya çıkmaya başladı.

Silinen Whathapp kayıtları polis tarafından geri getirildi ve ortaya çıkan Whatshapp konuşmaları kan dondurdu. 

Çete üyeleri konuşmalarını Whatshapp üzerinden sesli arama yaparak gerçekleştirdiler.

Whatshapp üzerinden gerçekleşen sesli aramaların kayıtlarına ulaşılıp ulaşılmaması ile ilgili olarak tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu şu ifadeleri kullandı, "Dinleme yapılıyor ve kaydediliyorsa ulaşılabilir fakat ben teknik olarak çok zor olduğunu biliyorum, onun için internet üzerinden konuşuluyor."

DENETİMLERDE HASTANELERİN ŞÜPHEYE DÜŞMEMESİ SAĞLANDI

İl Sağlık Müdürlüğü, soruşturmanın anlaşılmaması için denetimlerini genişleterek gerçekleştirdi. Denetimlerde bu olayla ilgisi olmayan hastanelere de gidildi. Böylece soruşturma içerisinde olan hastanelerin paniklemelerinin önüne geçildi ve soruşturma daha sağlıklı ilerletebildi.

DOKTORU TEHDİT ETTİLER

Bebeklerin ölmesi üzerine bir doktor artık aileler ile görüşeceğini ve durumu anlatacağını ifade etti. Doktorun bu çıkışından sonra çete üyeleri doktoru tehdit ederek 'Senin kaşen bizde, 112 evrağına senin kaşeni basarız' tehditinde bulunarak suça ortak edeceklerini ifade etti.

"AYNI HASTANE BAŞKA SKANDAL"

23 yaşındaki bir genç kız göz göre göre ölüme itildi. Olayların gerçekleştiği hastanede mide ameliyatı olan Semanur Aydın'ı daha önceki ameliyatlarda hastaların şüpheli ölümüne neden olduğu için diploması elinden alan bir doktora emanet edildi.

Doktorluğu bitmesine rağmen Semanur Aydın'ı ameliyat edildi. Ameliyattan sonra genç kız hayatını kaybetti. 

"BEN HER GÜN ÇOCUK ÖLDÜRÜYORUM"

Kan donduran ifadelerden birisinde, hemşirelerden birisi "Ben neonatologum, şu anda zorunluluğumu yapıyorum. Mesele bebeğin ölmesi falan değil. Ben her gün çocuk öldürüyorum. Mesele başka" dedi.

"BESLERKEN ÖLDÜRMÜŞLER"

Verilen ifadeyle ilgili olarak Devrim Tosunoğlu, "Bu öldürülen çocuk benim ailesine ulaştığım Nijeryalı ailenin evladı Michelle Nwando Opar. Biz o zaman aile ile konuşurken aile çocuklarının neden öldüğünü bilmiyordu. Bu tapeden anlıyoruz ki, çocuğu beslerken öldürmüşler. 

"ÇOCUKLARI ÇÖPLÜK OLARAK GÖRÜYOR"

 Konuşmalardan birisinde ise örgütün liderinin çocukları çöplük olarak gördüğü ifade edilerek "Fırat hoca zaten çöplük olarak görüyor zaten bu kaçıncı oldu." denildi. 

Sonraki Haber